Proiect de 15 miliarde de lei vechi pentru sportul gorjean

Primăria Târgu Jiu a demarat studiile pentru amenajarea unui teren de fotbal dotat cu pistă sintetică de atletism. Acesta va fi amenajat la Preajba într-o zonă în care mediul nu este afectat de noxele din centrul oraşului, primarul Florin Cârciumaru estimând că noul stadion va fi gata peste aproximimativ un an.

Noul teren care va beneficia de fonduri de la Consiliul Local va fi amenajat la Preajba, într-o zonă unde acum este teren viran. Proiectul include o pistă de atletism sintetică şi un teren de fotbal la care va fi realizat drenaj corespunzător.

Prima pistă de tartan din Gorj

Pista de atletism va fi prima de acest gen din Târgu Jiu, atleţii clubului Pandurii sau ai LPS putând să se antreneze acolo în condiţii de concurs, având în vedere  faptul că toate concursurile oficiale din ţară se desfăşoară acum pe tartan. Primarul Florin Cârciumaru a precizat ieri, la prezentarea noului proiect, că pista va fi omologată pentru concursuri naţionale, urmând să fie prima pistă de acest gen din Gorj. „Proiectul este realizat în special pentru această pistă sintetică atât de necesară pentru atletism, dimensiunile proiectate fiind cele necesare pentru omologarea în vederea organizării de concursuri oficiale. Stadionul va avea un teren de fotbal cu drenaj corespunzător şi va fi dotat cu vestiare şi cu o mică tribună de 200 de locuri, ulterior putând fi montate mai multe astfel de tribune”.

Până acum în Gorj nu se puteau organiza decât concursuri naţionale de maraton pe şosea sau de cros pe Insula in parcul Central, concursurile atletice naţionale neputând fi organizate aici din cauza lipsei unul stadion omologat.

Licitaţie la sfârşitul săptămânii

Lucrările vor demara cel mai târziu în luna mai a acestui an, primăria punând la dispoziţie terenul pe care va fi amenajat stadionul, la sfârşitul săptămânii urmând să aibă loc şi licitaţia pentru firmele care vor executa lucrările. „Costurile pentru acest stadion se ridică la aproximativ 15 miliarde de lei vechi, cea mai scumpă fiind suprafaţa sintetică a pistei precum şi instalaţia de nocturnă care nu va fi una performantă dar atât cât să permită efectuarea de antrenamente şi noaptea dacă va fi cazul”, a mai precizat primarul Cârciumaru care estimează că lucrările vor fi finalizate peste aproximativ un an. În ceea ce priveşte terenul de fotbal, acesta ar putea fi folosit de echipele clubului Pandurii pentru antrenamente şi eventual şi meciuri amicale sau pentru meciuri oficiale de juniori în cazul în care terenul va fi omologabil pentru astfel de partide.

Vizualizări: 89

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: