Târgu Jiu: Camere de supraveghere video la toate ghenele de gunoi

Administrația locală din Târgu Jiu vrea să monteze camere de supraveghere în apropierea tuturor ghenelor pe gunoi din oraș. În acest fel, municipalitatea vrea să-i prindă pe cei care aruncă lângă platforme deșeurile menajere, dar și să verifice dacă operatorul de salubrizare își face treaba.

Societatea Polaris Târgu Jiu a fost amendată recent de polițiștii locali din Târgu Jiu pentru gunoaiele neridicate de pe raza municipiului. Autoritățile cred că o vină o au și cei care aruncă la voia întâmplării deșeurile provenite din gospodărie și vrea să-i determine să nu mai facă astfel de fapte.

Drept urmare, primăria va monta camere de luat vederi în fiecare zonă în care sunt platforme de depunere a deșeurilor menajere. ”Am luat deja legătura cu cei de la Serviciul de Gospodărie Comunală, cu domnul Jilăveanu, și vreau ca în bugetul anului 2019 să prindem o investiție importantă pentru municipiul Târgu Jiu, instalarea unor camere pe toate ghenele de gunoi. De ce? Pe de o parte, vedem exact care este activitatea Polaris, de câte ori ridică din fiecare cartier. Pe de altă parte, e adevărat, vezi și când cetățeanul pune lângă ghenă sau în alte spații neadecvate”, a declarat primarul Marcel Romanescu.

Conform autorităților, la nivelul municipiului sunt 67 de centre de colectare. Reprezentanții Polaris îmbrățișează inițiativa municipalității. ”Cu cel mai mare drag, aș vrea așa ceva ca să se vadă în oraș tot ceea ce se întâmplă. Să se vadă că eu ridic, dar oamenii vin și aruncă pe jos. Și atunci se poate vedea și cum se folosesc toate containerele și platformele. Nu va putea să pună peste tot, dar cel puțin în punctele cu cele mai mari probleme. Dacă s-ar pune 5 în tot orașul, lumea ar respecta regulile”, a comentat Ion Pătrașcu, directorul Polaris Târgu Jiu.

Vizualizări: 1,519

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: