Decizie amânată pentru medicul care a refuzat să trateze un pacient

Comisia de Disciplină din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu a amânat luarea unei decizii în privința medicului pneumolog Elena Vlad, acuzat că ar fi refuzat să consulte o pacientă. Doctorița va afla abia luni dacă va fi sau nu sancționată pentru acest lucru, dar și pentru faptul că s-a plâns chiar în fișa de internare a bătrânei de salariu și lipsă de personal.

Decizia Comisiei de Etică ar fi trebuit să fie luată la sfârșitul acestei săptămâni, dar a fost amânată pentru luni. Cei care au cercetat cazul au cerut explicații tuturor medicilor și asistentelor care au fost implicați, pentru a se convinge dacă sunt motive ca doctorița să fie sancționată disciplinar.

Cazul este acum și în atenția Colegiului Medicilor Gorj, însă medicul nu se teme de vreo sancțiune. „Nu sunt vinovată cu nimic și nu am ce să-mi reproșez. Acel mesaj a fost strict pentru conducerea spitalului, pentru că am semnalat aceste probleme în repetate rânduri și nu am fost luată în calcul. Nu știu cum a ajuns foaia de observație în presă. Este interzis acest lucru. Eu nu puteam să fac acea bronhoscopie pentru că nu sunt plătită pentru această intervenție. La fel și asistenta mea. Eu, de trei ani, fac benevol astfel de intervenții. Nu există această intervenție în fișa postului meu, în atribuțiile mele, așa că nici nu știu cum m-ar putea sancționa cineva”, a explicat medicul Elena Vlad.

Mai mult, medicul a făcut plângere penală împotriva spitalului și a chemat ITM să verifice dacă există sau nu echipament de protecție în secții.

Vizualizări: 1,484

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: