Avertismentul lui Jianu pentru salariații Primăriei Motru

Inițiativa primarului din Motru, Gigel Jianu, de a plafona salariile funcționarilor din primărie la nivelul anului trecut, nu s-a bucurat nici de susținerea consilierilor locali, dar nici de a sindicaliștilor. Majoritatea PSD-ALDE-PSRo a respins proiectul de hotărâre în ședința Consiliului Local de joi, 31 ianaurie.

Edilul spune că nu renunță la această inițiativă și că va încerca să obțină avizul Consiliului Local Motru într-o ședință de îndată ce va avea loc luni, 4 februarie.

Primarul zice că, în situația în care salariile vor crește, primăria va intra în colaps financiar. ”Dacă nu trece, voi fi nevoit să aplic vechile grile cu noile prevederi legale în ceea ce privește drepturile salariale. Fondul de salarii va crește cu vreo 2.5 milioane pe an, imens, vom depăși veniturile proprii și este foarte probabil ca după câteva luni să intrăm în blocaj financiar”, a declarat Gigel Jianu, primarul muncipiului Motru.

De asemenea, edilul este de părere că, în prezent, ”salariile din primărie sunt destul de decente”.

În ceea ce privește discuțiile cu partenerii de dialog social, Gigel Jianu a explicat că a purtat discuții cu liderii de sindicat și cu fiecare membru în parte. ”Am discutat cu toți angajații în vreo 2-3 rânduri. I-am pus să scrie și să semneze fiecare. 62% au spus că sunt de acord cu ce propun eu. Comitetul de sindicat ar fi trebuit să ia o decizie așa cum vrea majoritatea. Nu. Ei, cei patru, au susținut diferit”, a explicat primarul din Motru.

Muncipalitatea din Motru a spus că nu are nevoie de acordul sindicaliștilor, ci că trebuie doar să-i consulte în astfel de situații.

Vizualizări: 3,261

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: