Târgu Jiu: Gropi astupate cu nisip, piatră şi pavele

Multe dintre străzile din municipiul Târgu Jiu arată ca după bombardamente. Din cauza ninsorilor abundente din această iarnă, carosabilul s-a degradat şi nu puţine sunt străzile pline de gropi.

Strada Olari, spre exemplu, este într-o astfel de situaţie. Câţiva muncitori au fost văzuţi zilele acestea umplând găurile cu nisip și pietriș. În acest caz, municipalitatea spune că de refacerea şoselei trebuie să se ocupe firma care se ocupă de introducerea unor noi reţele de canalizare în respectivul cartier, care are prevăzută această obligaţie în contract.

În ceea ce priveşte restul străzilor, autorităţile spun că nu pot să pună mixtură asfaltică, pentru că e prea multă apă pe carosabil. În aceste condiţii, în gropi sunt aplicate pavele. ”În acest moment nu avem decât varianta unor reparaţii minore cu mixtură asfaltică. Însă nu pot să mă angajez într-o astfel de lucrare până când nu se opreşte ploaia. Nu pot să-mi bat joc. Dacă suprafaţa nu e uscată şi punem mixtură, ulterior, la primul îngheţ, primul dezgheţ, o aruncă la fel cum arunci plomba din măsea. Nu se prinde. Pe moment, acolo unde au fost gropi foarte mari, am încercat să băgăm nişte spărtură, adică pavele, nu din cele de pus pe centru, piatră cubică de 14 pe 14”, a declarat Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu.

Autorităţile spun că vor aplica astfel de soluţii provizorii pentru a acoperi gropile de străzile din zona sediului CE Oltenia, Romarta, Aleea Plopilor şi din faţa Colegiului Naţional ”Tudor Vladimirescu”.

Vizualizări: 1,344

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: