Proiect pentru extinderea spitalului 700

Autoritățile județene anunță că spitalul "700" din Târgu Jiu ar putea fi extins cu fonduri europene. Din primele calcule, ar fi nevoie de circa 150 de milioane de lei pentru ca unitatea medicală să fie reabilitată și extinsă. Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, a explicat că Planul Urbanistic Zonal permite parter și încă șase etaje în zonă. Mai așteaptă avize ca să afle dacă ar putea muta heliportul chiar pe acoperișul unității spitalicești când investiția va fi gata.

Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, a explicat că un spital nou, deși e dorit de toată lumea, ar fi imposibil de realizat cu bani de la bugetul județului ori de la Guvern. Cea mai fezabilă variantă este ca sumele să fie accesate de la Uniunea Europeană.

Până atunci, autoritățile județene caută soluții ca să extindă actualele clădiri în care funcționează Spitalul Județean de Urgență. “Toți medicii din spital își doresc un spital nou. La acest moment, din fondurile proprii e exclus. Din fonduri bugetare, exclus. Am făcut o analiză luând în calcul spitalul de la Mioveni. Echipa de la Mioveni a fost la Târgu Jiu, a văzut locațiile. Un spital nou necesită peste 500 de milioane de lei luând ca reper cele trei spitale regionale. Un spital nou care să înglobeze peste 800 de paturi și toate secțiile existente în Târgu Jiu, peste 20 de secții. Cele trei spitale au peste o mie de paturi, dar peste 800 sunt contractate”, a explicat Cosmin Popescu.

Din primele estimări, ar fi nevoie de 150 de milioane de lei ca spitalul 700 să fie extins, a mai adăugat președintele Consiliului Județean, la Gorj TV: “Din punctul nostru de vedere, o reabilitare completă este cea mai fezabilă. De două luni m-am adresat ministrului Fondurilor Europene și am făcut o scrisoare prin care îl rog să îmi spună ce a propus Comisia Europeană, România pentru programul operațional de sănătate. Încă nu am primit răspuns. Am estimat extinderea spitalului din Strada Progresului la 150 de milioane de lei”.

În plus, este luată în calcul chiar varianta ca heliportul să fie mutat de pe insuliță, iar elicopterele să poată ateriza pe acoperișul spitalului odată ce va fi modernizat.  „Această extindere de cel puțin 150 de milioane de lei va putea fi distribuită către Gorj. Vom face studiile de fezabilitate. Regimul de înălțime permite. Am luat punctul de vedere al Primăriei Târgu Jiu. O clădire de P+6 permite zone, ne încadrăm în Planul Urbanistic Zonal. Mai aștept un răspuns al Romatsa și al Ministerului Transporturilor dacă se permite zborul în interiorul municipiului și aterizarea pe acest spital. Adică heliportul să fie la ultimul etaj”, a mai spus Cosmin Popescu.

Vizualizări: 984

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: