Cosmin Popescu, despre situația din școli: E un haos total!

„E un haos total în școli!” Afirmația vine de la Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, care îngroașă rândul celor nemulțumiți de faptul că toată răspunderea pentru tot ce se întâmplă în școli a fost transferată către primari și directorii unităților de învățământ. Chiar bâlbele autorităților, recunoaște Cosmin Popescu, îi fac pe unii dascăli să renunțe la catedră.

“Au lăsat totul pe umerii administrațiilor locale. Să vedem cât pot să ducă!” O spune Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, comentând situația din școli, unde autorităție locale și directorii sunt direct răspunzători pentru orice eventuale cazuri de infectări.

Primăriile sunt cele care trebuie să se asigure că școlile au tot ce le trebuie. De la măști, dezinfectanți până la panouri de plexiglass, transport în siguranță pentru elevi de acasă până la școală și înapoi. Cosmin Popescu este de părere că nici legislația nu este clară și situația incertă din școli îi face pe mulți dascăli să renunțe la catedră.

“Toți avem cunoștințe, prieteni care au fost bolnavi. Nu e de joacă cu acest virus! Lipsa unei legislații clare, o răspundere care apasă doar pe umerii școlilor îi face pe mulți dascăli să renunțe și se va crea o mare problemă pe viitor: lipsa dascălilor. E un haos total în școli! Au lăsat totul pe umerii administrațiilor locale și ai directorilor, să vedem cât pot să ducă”, a fost semnalul lui Cosmin Popescu, la Gorj TV.

Până acum, nu au fost înregistrate probleme în școlile din județul Gorj în privința stocurilor de măști de protecție și substanțe dezinfectante. Unde nu au avut primăriile, a intervenit Inspectoratul Școlar. Dar, avem deja zeci de profesori și elevi în izolare după primele zile de școală.

Vizualizări: 1,759

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: