Anchetă la Sadu. Canalizarea din spital ar ajunge în Jiu!

Comisarii de mediu și angajații Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj fac verificări în Bumbești-Jiu după ce au descoperit că ajung în râul Jiu ape uzate. Conducta ar veni chiar de la spitalul din oraș, spun localnicii. Dar nu este singura variantă luată în calcul de autoritățile care au demarat ancheta.

Verificările au început după sesizarea făcută de jurnaliștii de la Digi24 care au descoperit cum canalizarea ajunge direct în Jiu. Oamenii din zonă spun că mizeria ar veni chiar de la spitalul din zonă, dar există și posibilitatea ca apa murdară să curgă printr-o conductă veche, care ar fi trebuit să fie închisă de mult.

În zonă, e un adevărat focar de infecție. Apa murdară e înconjurată de tot felul de gunoaie aruncate la întâmplare. Oamenii se plâng de mirosul imposibil de suportat și de mizeria care ajunge în râu. Până acum nimeni nu a sesizat neregulile. Comisarii de mediu și cei de la SGA Gorj au mers în zonă să facă primele verificări. "Am fost în zonă. Au fost luate probe. Urmează să se stabilească de unde provin acele ape uzate. A fost deschisă o anchetă", ne-a confirmat Gheorghe Sanda, comisarul șef al Gărzii de Mediu Gorj.

Galerie foto


Vizualizări: 2,575

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: