Proiect pentru romi câştigat de Primăria Câlnic

Primăria Câlnic va demara un proiect pentru populaţia de etnie romă din comună. Obiectivul proiectului este acela de a creşte accesul romilor la serviciile de sănătate. În acest sens vor fi angajate două persoane din cadrul comunităţii rome care urmează să desfăşoare activitate medicală. Autorităţile locale le vor pune la dispoziţie un birou chiar în incinta primăriei. Se vor afla sub monitorizare permanentă mamele şi copii, precum şi persoanele bolnave sau suspecte de tuberculoză.

Primăria Câlnic va angaja un mediator sanitar pentru romi şi un asistent medical comunitar ce se vor ocupa de monitorizarea stării de sănătate a cetăţenilor acestei etnii. Acest lucru va fi posibil prin intermediul unui proiect pe fonduri europene, câştigat de autorităţile locale. „Comuna Câlnic a fost selectată în cadrul proiectului RO 1903 - Întărirea reţelei naţionale de mediatori romi pentru îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei rome. Proiectul este implementat de Institutul Naţional de Sănătate Publică şi are ca obiectiv creşterea accesului grupurilor vulnerabile de romi la serviciile de sănătate de bază la nivel comunitar. Totodată, proiectul urmăreşte să consolideze capacitatea instituţională a autorităţilor locale prin dezvoltarea în continuare a reţelei de mediatori sanitari şi asistenţi medicali comunitari cu atenţie asupra stării de sănătate a mamei şi a copilului, precum şi a controlului tuberculozei”, a declarat Dumitru Vulpe, primarul comunei Câlnic.

Cele două persoane ce vor fi angajate începând cu data de 1 aprilie vor fi selectate din cadrul comunităţii rome, urmând să-şi desfăşoare activitatea într-un birou din incinta primăriei. „Salariile celor doi angajaţi sunt asigurate în cadrul proiectului, noi le vom pune la dispoziţie un birou în incinta primăriei, iar dotarea se va face tot din fonduri europene”, a mai precizat primarul Vulpe.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: