Proiecte de milioane de euro, în așteptare la Stejari

Autorităților locale din comuna Stejari le este din ce în ce mai greu să facă investiții pe raza localității. Primarul Ștefan Lupu a realizat o serie de investiții pe raza comunei în primii doi ani de mandat, adică în perioada 2008-2010, iar de atunci dezvoltarea localității a fost efectiv blocată la Guvern. Deși edilul a făcut proiecte de milioane de euro pentru comunitate, multe dintre ele declarate eligibile, așteaptă în zadar să primească finanțare.

Activitatea autorităților locale din Comuna Stejari este efectiv blocată de Guvern. În ciuda faptului că primarul Ștefan Lupu a făcut proiecte de milioane de euro, în localitate lucrurile nu se mișcă, asta pentru că nicio lucrare nu a primit finanțare de la Guvern. Edilul speră ca anul acesta să se deblocheze situația la nivel național și să demareze lucrările. ”Vreau să vă spun că am înregistrat o serie de proiecte care au fost declarat eligibile în perioada 2010-2012, însă atât am reușit să facem, pentru că finanțare nu am primit. Am un proiect de 6 milioane de euro prin PNDL în asociație cu localitatea Hurezani pentru modernizarea a 20 de kilometri de drum, alimentare cu apă, canalizare și after-school.  Tot prin același program am un proiect pentru modernizarea a peste 7 kilometri de drum cu o valoare de 556.000 lei. Mai am un proiect pentru canalizare 3.795.000 de lei, dar și modernizarea și dotarea căminului Cultural prin Programul Național de Investiții, cu o valoare de 122.000 lei. Vreau să vă spun că drumurile care ar trebui reabilitate sunt pietruite, iar căminul cultural este închis pentru că e deteriorat”, a precizat Ștefan Lupu.

Toate investițiile, în primii doi ani de mandat

Primarul din comuna Stejari își amintește cu nostalgie de perioada 2008-2010 când a reușit să obțină finanțare pentru toate investițiile pe care a reușit să le facă în comună. ”Vreau să vă spun că am făcut o bază sportivă multifuncțională de 700.000 de lei cu teren de fotbal, pistă de atletism, vestiare, tribune și iluminat, am făcut sistem de alimentare cu apă în aproape toate satele localității în valoare de 3.800.000 de lei, centru cultural multifuncțional cu sală de spectacol, sală de conferință, bibliotecă, biblionet, sală de lectură, infoclub de 700.000 de lei, am extins Școala Gimnazială din Stejari, am făcut iluminatul public în toate satele, am făcut lucrări de reabilitare pe la biserici, iar din 2010 nu am mai obținut finanțare pentru nimic. Stăm cu proiectele în sertar și la Guvern și așteptăm”, a precizat Ștefan Lupu, primarul din Stejari.

Vizualizări: 320

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: