Proiectele lui Ion Cupă pentru Colegiul 1 Tismana – Bumbeşti Jiu

Ion Cupă este democrat-liberalul cu cele mai mari şanse de a câştiga un loc de parlamentar în Gorj. Va candida, ca şi colegii săi, sub sigla Alianţei România Dreaptă (ARD). Pe buletinul de vot va fi o inimă, semnul electoral al noii alianţe. Ion Cupă este de aproape patru ani directorul Direcţiei Judeţene a Finanţelor Publice Gorj, calitate în care a reuşit să îşi apropie primarii, indiferent de culoarea politică. Candidatul de pe Colegiul 1 Camera Deputaţilor ne-a acordat un interviu, chiar la debutul oficial al campaniei electorale.

Rep.: Aţi avut o perioadă de precampanie electorală. Aţi reuşit să aflaţi problemele din colegiu?

Ion Cupă: Bineînţeles. Problemele le ştiam în mare parte, dar acum le ştiu efectiv din teren, de acolo de unde noi trebuie să mergem să convingem oamenii să ne dea votul. Mare parte dintre probleme le-am prins în programul meu electoral. Prioritatea numărul 1 este crearea de locuri de muncă.

Rep.: Ne puteţi spune câteva din proiectele prinse în programul dvs. electoral?

Ion Cupă: În zonele Bumbeşti Jiu, Bălăneşti, Muşeteşti, Schela, Turcineşti voi susţine toate proiectele privind infrastructura si dezvoltarea locală, în colaborare directa cu autorităţile publice locale, iar priorităţile sunt drumul comunal Bumbeşti Jiu, reabilitarea drumului de interes local Voiteştii din Vale, modernizarea drumurilor comunale Muşeteşti – Ohaba şi Stănceşti. Voi susţine cu prioritate reabilitarea podului peste râul Amaradia din satul Ohaba şi înfiinţarea reţelei de canalizare şi construire a staţiei de epurare a apelor uzate în satele Voiteştii din Vale, Voiteştii din Deal, Glodeni şi Bălăneşti. O altă prioritate a mea va fi reabilitarea sediului primăriei şi a Căminului Cultural Voiteştii din Deal, cât şi reabilitarea drumurilor săteşti DS 17 şi DS 18  Canapeneşti. O altă urgenţă este modernizarea drumului comunal DC6 Muşeteşti – Ohaba.

Rep.: Cum s-ar putea crea locuri de muncă în Gorj? Care ar fi paşii de făcut?

Ion Cupă: Doar atunci când investeşti inteligent şi pe termen lung obţii rezultate solide. De aceea, cred cu tărie că educaţia copiilor este cea mai rentabilă investiţie în România. Viziunea mea este de a plasa elevul în centrul politicilor educaţionale. Proiectul pentru care mă voi lupta, ca deputat şi părinte este înfiinţarea şcolilor profesionale care asigură loc de muncă. În momentul de faţă, şcolile profesionale pregătesc meserii care nu mai au căutare pe piaţa muncii şi nu le oferă un loc de muncă! Elevii trebuie să aibă posibilitatea să înveţe o meserie aşa cum se învaţă în Germania, cu mai puţină teorie şi mai multă practică!

Voi susţine pentru zona Tismana – Sadu înfiinţarea a două şcoli profesionale pe model german - un model care funcţionează deja la Braşov - după următorul principiu: elevii primesc o bursă lunară de 400 ron. Perioada de practică reală se face la firme din Colegiul 1 Gorj ,Târgu Jiu şi în Germania.·Primul an de studiu va conţine 60% practică şi 40% teorie, iar în cel de-al doilea an, elevii vor face practică 75% şi teorie 25%.·Programa şi instructorii de practică sunt stabiliţi de comun acord cu agenţii economici. După terminarea şcolii li se asigură direct loc de muncă la firmele care au susţinut şcoala.·Diploma este recunoscută în UE, fără alte examene suplimentare.

Rep.: Unde începeţi campania electorală?

Ion Cupă: Marcăm debutul campaniei electorale alături de câteva sute de tineri din Padeş, unde vor fi prezentate şi primele afişe electorale.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: