Proiectul de fuziune al CE Oltenia, publicat în Monitorul Oficial

Complexul Energetic Oltenia este aproape de a deveni o certitudine. Proiectul de fuziune a societăților componente a fost publicat în Monitorul Oficial din 24 martie și a fost depus la Registrele Comerțului competente. Complexul Energetic Oltenia se va constitui prin fuziune prin contopire a Complexului Rovinari, Turceni, Craiova și Societatea Națională a Lignitului Oltenia. 

Proiectul de fuziune al Complexului Energetic Oltenia, odată aprobat de Consiliul de Administrație al fiecărei societăți componente, se va depune la oficiile Registrului Comerțului unde sunt înmatriculate fiecare dintre societățile care fuzionează. În consecință, potrivit prevederilor legale, la data înregistrării CE Oltenia în registrul comerțului, societățile care fuzionează vor fi radiate de la oficiile Registrelor Comerțului  unde sunt înmatriculate.

Salariaţii, transferaţi la CEO

În ceea ce privește salariații societăților care fuzionează, aceștia vor fi transferați de drept către CE Oltenia la data efectivă a fuziunii prin contopire. Ministerul Economiei dă garanții că transferul salariaților se va realiza cu respectarea formalitățlor de notificare și înregistrare la Inspectoratul teritorial de muncă competent.

Actualele sedii, puncte de lucru

Societăţile care fuzionează îşi desfăşoară activitatea şi printr-o serie de puncte de lucru și sucursale. Urmare a contopirii, aceste puncte de lucru şi sucursale vor fi preluate, în totalitate sau parţial, după caz, de CE Oltenia, urmând a fi incluse în actul constitutiv şi a funcţiona ca sucursale, respectiv puncte de lucru. De asemenea, sediile sociale actuale ale societăţilor care fuzionează vor fi transformate în puncte de lucru şi incluse şi ele în actul constitutiv.

ACŢIONARI

Capitalul social total al CE Oltenia va avea următoarea structură: statul român prin Ministerul Economiei va avea 98.033.701 acțiuni, reprezentând peste 77% din capitalul social al CE Oltenia, Fondul Proprietatea va deține 27.361.036 acțiuni, reprezentând 21,5% din capitalul social, Societatea Comercială pentru Închiderea și Conservarea Minelor deține 563.417 acțiuni, reprezentând 0,44% din capital, Societatea Comercială de Producere a Energiei Electrice și Termice Termoelectrica deține 1.073.653 acțiuni reprezentând 0,84% din capitalul social al CE Oltenia.

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: