Proiectul parcului eolian din Schela, pe masa lui Grindeanu

Noi pași pentru realizarea investiției americanilor în Gorj. E vorba despre un parc eolian în Schela, întins pe câteva hectare, în parteneriat cu CE Oltenia. Ionel Gherca, cel care supervizează acest proiect în România, a declarat pentru „Pandurul” că a primit confirmare de la Cancelaria primului ministru Sorin Grindeanu și că va fi o întâlnire la București cu partea americană și română.

Americanii vor să investească 2 miliarde de euro la Schela, într-un parc eolian. Centralele eoliene care ar putea funcționa în Gorj sunt diferite de cele existente pe piață, atât turbinele, cât și palele fiind rezultatul unor îndelungi cercetări. Turbinele sunt create de americani, iar palele de români. Ionel Gherca declara că turbinele vor fi create în Gorj, ceea ce ar însemna câteva sute de locuri de muncă. Afacerea este susținută, se pare, și de Ambasada SUA la București, investiția fiind cea mai mare din ţară după Revoluție. 

Premierul Sorin Grindeanu se va întâlni, pe 6 mai, cu investitorii americani, dar și cu autoritățile locale din Gorj. Sunt invitați să participe și parlamentarii Scarlat Iriza și Mihai Weber, dar și primarul din Schela, Aristide Șerbănescu. Reprezentatul firmei americane în România, Ionel Gherca, a avut o întâlnire și cu Sorin Boza, acesta urmând să participe și la reunirea de la București.

În cadrul întâlnirii de la București se va discuta dacă România este dispusă să emită o scrisoare de garanție bancară pentru investiția de 2 miliarde de euro a americanilor. În această afacere, CE Oltenia ar veni cu infrastructura, nu cu bani cash. CE Oltenia mai este implicat într-un alt proiect, cu chinezii, pentru realizarea unui grup de 600 MW la Rovinari, dar discuțiile sunt blocate.

Vizualizări: 2,603

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: