Proiectul pentru pensionarea minerilor, votat

Proiectul de lege care permite pensionarea mai devreme a celor care lucrează în condiții deosebite a fost votat marți în Camera Deputaților, cameră decizională. Proiectul va merge pentru promulgare la președintele Klaus Iohannis.

Circa opt mii de mineri și energeticieni din Complexul Energetic Oltenia vor beneficia de această lege, pentru că sunt încadrați în condiții deosebite. Inițiatori ai proiectului sunt parlamentarii PSD de Gorj Mihai Weber, Florin Cârciumaru și Scarlat Iriza.

Potrivit modificării legilative, cei care lucrează în condiții deosebite vor beneficia de o reducere a vârstei de pensionare de patru luni pentru fiecare an lucrat, față de trei luni cât era în prezent.

Dacă pentru salariații din CE Oltenia este o veste bună, pentru companie o să apară problema miilor de pensionări care vor avea loc în următorii ani.

Deputatul PSD Mihai Weber așteaptă o reacție rapidă a președintelui Iohannis: "Prin votarea proiectul de lege ce vizează reducerea vârstei de pensionare a minerilor și energeticienilor, am dovedit respectul pe care îl avem pentru această categorie profesională. Așteptăm ca președintele Iohannis să dea dovadă de același respect și să promulge de îndată acest act normativ".

"Este un proiect pe care l-am susținut pentru că a fost singurul care a avut șanse, dată fiind majoritatea politică. Pentru mine era important să fie aprobat un proiect pentru angajații din CEO. Grupul PNL a votat acest proiect", a comunicat deputatul liberal Dan Vîlceanu. 

O reacție a avut și senatorul PSD Florin Cârciumaru: "Angajații din mineritul gorjean se vor putea pensiona mai devreme cu doi ani, așa cum au solicitat sindicatele din CE Oltenia în proiectul de lege inițiat împreună cu Mihai Weber, Scarlat Iriza și susținut și de către Elvira Șarapatin. PSD s-a ținut de promisiune în fața minerilor de la CE Oltenia, deși au existat anumite persoane și politicieni din Opoziție care, pe lângă faptul că au intoxicat cu minciuni salariații, au încercat să pună chiar piedici legiferării proiectului nostru". (A.A.)

Vizualizări: 11,949

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: