2020 vine fără restructurări la CEO. Sindicalist: Se pot roti multe

Anul 2020 nu vine cu restructurări în carierele și termocentralele din Gorj. Potrivit liderului de sindicat Dumitru Pârvulescu, nu vor mai fi făcute restructurări anul viitor. Cu toate acestea, vor fi plecări din sistem. Pe lângă pensionări, vor mai fi plecări voluntare, este convins sindicalistul.

Până în acest moment, Adunarea Generală a Acționarilor de la Complexul Energetic Oltenia nu a semnat un program de restructurări valabil și pentru anul 2020. Cu toate acestea, orice este posibil în viitorul apropiat, mai ales odată ce Guvernul a fost demis prin moțiune de cenzură. “Din cunoștințele mele, nu mai există un program aprobat de AGA în acest sens. Gândiți-vă că se pot roti multe. O schimbare de Guvern duce implicit la schimbarea AGA. În 30 octombrie, se întrunește AGA actuală pentru a discuta despre schimbarea Consiliului de Supraveghere pentru că le expiră mandatul. Dumnezeu știe ce se va mai schimba în viitorul apropiat. Suntem unitate la care statul e acționar majoritar și sunt niște reguli”, a transmis președintele Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pârvulescu, la un post de televiziune.

Vor fi însă câteva sute de mineri și energeticieni care se vor putea pensiona mai devreme, de anul viitor. „Să o gândim și pe partea de plecare voluntară. E posibil să facem reduceri de personal, prin dorința colegilor, fără un program de restructurare”, a mai adăugat Pârvulescu.

În acest an, au fost peste o sută angajați ai companiei care au solicitat să plece din companie și au primit salarii compensatorii în cuantum de 13 mii de lei fiecare. Cei mai mulți mai au un an sau doi până la pensie, așa că se vor pensiona imediat după ce vor încheia perioada de șomaj.

Vizualizări: 2,839

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: