Trei grupuri ale CE Oltenia vor trece pe gaze

Strategia de dezvoltare a CE Oltenia până în 2030, în concordanță cu planurile sale de decarbonare, ia în considerare 3 noi grupuri energetice pe gaz natural la Turceni (400 MW), Ișalnița (400 MW) și Craiova (200 MW). Informația apare în documentul care stă la baza mecanismului de sprijin al companiei în vederea achiziționării certificatelor pentru emisii de gaze cu efect de seră.

Grupurile pe gaze vor înlocui capacități de producție pe lignit echivalente. Vor mai fi realizate și 3 parcuri fotovoltaice de 10 MW fiecare pe depozitele închise de zgura și cenușă ale termocentralelor Rovinari, Turceni și Ișalnița.

Finanțarea acestor investiții în valoare de circa 746 milioane de euro va fi realizată din Fondul de Modernizare prevăzut de Articolul 10 d al Directivei 2018/410/UE.

“Implementarea programului de decarbonare nu se va putea realiza decât în condițiile în care CE Oltenia nu se va afla în situația de întreprindere aflată în dificultate, insolvență sau faliment”, se mai arată în documentul citat.

Vizualizări: 4,100

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: