Cărbune din noile fronturi de lucru, abia peste doi ani

Președintele Directoratului Complexului Energetic Oltenia, Sorin Boza, a explicat într-un interviu pentru reporterglobal.ro că va mai dura doi ani până când va fi rezolvată problema lipsei de cărbune.

Boza acuză fostele conduceri ale companiei că nu au făcut nimic pe partea de exproprieri, iar acum se simt efectele. Mai multe cariere miniere au rămas fără front de lucru. “Din păcate, managementul CEO nu a gândit încă de acum trei - patru ani această extindere. An de an, orice echipă managerială trebuie să-și gândească nivelul de expropriere pe următorii patru-cinci ani. Dacă nu gândești așa, la un moment dat te blochezi”, a declarat Sorin Boza pentru reporterglobal.ro.

El a precizat că din 2012 până în 2017 s-a semnat o astfel de hotărâre de guvern pentru o singură carieră, Jilț Nord. O hotărâre dată de guvernul Cioloș, pentru că în anii precedenți, când premier era deputatul de Gorj Victor Ponta, acesta a invocat mereu blocaje la nivelul Ministerului Justiției.

Boza a spus că acum este demarat procesul de expropriere pentru toate carierele, dar durează mult până când va fi dat sterilul la o parte și se va ajunge la cărbune. “A trebuit să demarăm noi procesul pentru toate carierele, dar o să poată fi folosite abia peste doi ani, pentru că terenul trebuie pregătit, operațiune care durează între un an și un an și jumătate. Așa ne-am trezit în 2018 că nu avem suficient cărbune. A fost o diferență de 1 milion de tone, de la 22 de milioane de tone la 21 de milioane de tone, dar milionul acela a contat”, a explicat Boza pentru sursa citată.

Nici în acest an nu va fi realizată producția de cărbune prognozată de Complexul Energetic Oltenia în bugetul de venituri și cheltuieli.

Vizualizări: 2,691

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: