Proiectul privind licitarea meselor din Piața Centrală este în analiză. Mai au piețarii o șansă?

Încă o șansă pentru piețarii din Târgu Jiu care și-au pierdut tarabele din Piața Centrală, la licitația realizată de primăria Târgu Jiu. 

În fapt, de la proiectul prin care mesele din piață au fost licitate lipsește un Regulament, care ar fi trebuit să explice felul în care se va licita.

Hotărârea de Consiliu Local a ajuns la Instituția Prefectului Gorj, pentru validarea legalității, dar sunt câteva nelămuriri legat de acel proiect. Astfel că Instituția Prefectului a solicitat un punct de vedere instituțiilor centrale.


Decizia primăriei Târgu Jiu de a licita tarabele din piață, prețul plecând de la 500 de lei, a creat inclusiv protest la piețarilor în fața primăriei.  

Piețarii au depus și o plângere prealabilă care a fost respinsă de primărie în ultima ședință de Consiliu Local. 


În iunie, zeci piețari au mers la primărie, pentru a cere explicații primarului Marcel Romanescu legat de felul în care sunt atribuite mesele din piață.


E spuneau că noua procedură îi lasă fără masă în piață și fără posibilitatea de a-și asigura un veni.


 În plus, comercianții din Piața Centrală s-au plâns și de condițiile de acolo. "Nu avem nicio condiție. Dacă vor licitație și bani mai mulți, să pună mâna și să modernizeze piața. Așa a promis primarul și n-a făcut nimic. Iarna, ne îngheață toată marfa pe tarabă. Vara se strică iar. Acum mișună șobolanii printre tarabe. E normal așa ceva?", a spus un alt protestatar.

 Municipalitatea a scos la licitație mesele din Piața Centrală și ca prețul de pornire este de 499,20 de lei pentru o masă, pe lună. Suprafața unei mese este de doi metri pătrați.

Vizualizări: 888

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: