Promisiuni de reabilitarea a două drumuri judeţene

Două drumuri județene importante sunt în vizorul autorităților locale în vederea modernizării. Este vorba de tronsonul de la Slivilești la Turceni și cel de la Logrești până la Albeni. Una dintre șosele va fi reabilitată din fonduri guvernamentale, iar pentru cealaltă autoritățile județene vor să atragă fonduri europene.

Autoritățile judeţene vor să reabiliteze din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional, drumurile județene DJ 675 C și DJ 675B. Aceste două tronsoane sunt printre cele mai proaste drumuri din Gorj. "Este vorba de drumul care leagă Logrești, Bustuchin, Seciurile, Roșia de Amaradia, Alimpești cu ieșire în DN 67 și al doilea DJ 675B care leagă Câmpul Mare, Albeni, Prigoria, Zorlești, Alimpești. Acolo este o zonă unde drumurile sunt deteriorate", a declarat Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj.

Reprezentanții Consiliului Județean urmează să încheie și un contract de finanțare cu Ministerul Dezvoltării pentru reabilitarea șoselei care pleacă din Slivilești și ajunge la Turceni. "Colegii mei au fost la Ministerul Dezvoltării Regionale săptămâna trecută, au dus ultimele documente, să primim avizul favorabil și să fim invitați să semnăm contractul de finanțare pentru drumul care leagă Slivilești, Borăscu, Bolboși, Turceni, cu ieșire în drumul național, care trece prin fața termocentrala Turceni. Este la fel un proiect foarte important", a mai spus șeful județului.       

Consiliul Județean Gorj lucrează la întocmirea unei situații cu cele mai proaste drumuri județene din Gorj. Au mai fost întocmite de acestea documentațiile tehnice pentru drumul județean care leagă localitatea Padeș până la Cerna Sat. 

Vizualizări: 396

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: