Promisiuni mincinoase! Listele cu măriri salariale, tot secrete!

Administraţia Complexului Energetic Oltenia nu a dat nici ieri publicităţii listele cu salariaţii care au primit clase de salarizare în plus în octombrie. Sindicatele din FNME au acuzat faptul că măririle de salarii s-au făcut pe pile politice şi sindicale, deşi s-a anunţat că vor fi majorate salariile mici şi cele ale persoanelor care au primit sarcini de serviciu în plus după concedierile colective din vară. Ciurel a promis listele, dar ieri în şedinţa comisiei mixte administraţie-sindicate s-a promis altceva. CE Oltenia susţine acum că vor fi făcute corecţii ale listelor în baza propunerilor făcute de subunităţi.

Sindicaliştii din Federaţia Naţională Mine Energie (FNME) spun că administraţia CE Oltenia a dispus acordarea de clase de salarizare celor care nu meritau, în special pe zona Rovinari, acolo unde Sindicatul Mine Energie Oltenia (SMEO) are mulţi membri. Aceştia au spus că au reuşit să obţină de la directorul financiar Laurenţiu Ciobotărică promisiunea că administraţia va cere directorilor de subunităţi să reevalueze situaţia şi să facă unele corecţii, în sensul să transmită noi liste cu personalul care merita clase de salarizare. "S-a luat decizia de către directorul Ciobotărică să se trimită către unităţile miniere şi sucursalele energetice o adresă prin care directorul de acolo să facă anumite corecţii. Nu ştiu de ce până acum Direcţia de Resurse Umane n-a trimis-o”, a declarat Dumitru Pârvulescu, preşedintele Federaţiei Naționale Mine Energie (FNME).      

Pârvulescu spune că la Cariera Peşteana, din 156 de salariaţi care au primit majorări doar 10 sunt de la sindicatul lui, care este majoritar. La Cariera Roşia, din 186 de salariaţi care au primit clase, doar 15 sunt de la sindicatul afiliat la FNME. „S-au trimis propuneri de la subunităţi şi s-au trimis pe mail, după care l-au chemat pe director la Târgu Jiu şi a semnat alte tabele şi pe baza lor s-au dat clase la alţii decât cei propuşi iniţial. O să recunoască în faţa procurorilor", spune Pârvulescu.

Ruşeţ: Există propuneri venite din partea unor subunităţi

Curios este faptul că Ion Ruşeţ, director în cadrul CE Oltenia, a spus înainte de şedinţă că aceste propuneri au fost deja făcute şi că doar trebuie validate de către Directorul CE Oltenia. Practic, ce a promis Ciobotărică se făcuse deja. "Există propuneri venite din partea unor subunităţi de completare a acestor liste. Există propuneri venite din partea Sucursalei Energetice Rovinari, Sucursalei Energetice Turceni, a unor subunităţi miniere din Rovinari, în special UMC Roşia. Propunerile, probabil, vor fi evaluate şi în Directoratul din săptămâna aceasta sau de săptămâna viitoare se va lua o decizie cu privire la completarea listei", a declarat Ion Ruşeţ, şeful Departamentului Relaţii cu Comunitatea din cadrul CE Oltenia.

Ameninţă cu plângeri penale

Sindicaliştii au cerut administraţiei să publice listele nominale cu cei care au beneficiat în primă fază de creştere salarială, iar directorul Laurenţiu Ciurel a promis că le va face publice, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Astfel stând lucrurile, sindicaliştii ameninţă cu plângerea penală. Manu Tomescu, cel care a dat startul grevei foamei luna aceasta, a renunţat la protest doar după ce directorii CE Oltenia şi-au lua angajamentul, printr-un acord semnat cu greviştii, că vor fi reevaluate listele cu personalul care beneficiază de clase de salarizare. "Suntem nemulţumiţi de faptul că nu fac publice listele nominale. Tot tergiversează, dar în privinţa asta vom face plângeri penale administraţiei", a precizat Manu Tomescu, angajat la Termo Rovinari şi lider de grupă în Sindicatul Energia Rovinari.

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: