Promite despăgubiri după inundații

Ploile din ultimele zile au făcut prăpăd în mai multe localități din județul Gorj. După dezastrul produs, primarii trag linie și își analizează pagubele. Prefectura Gorj a cerut tuturor edililor ale căror localități au fost afectate să facă o situație clară cu pagubele produse, tocmai pentru a se lua măsuri în acest sens.

Drumuri, bunuri materiale și animale sunt doar câteva dintre pagubele produse de inundațiile ce au avut loc în ultimele zile în județul Gorj.  

Prefectul de Gorj, Cosmin Pistol, spune că se va forma o comisie, iar mai apoi, cu ajutorul unui proiect de hotărâre de Guvern, să fie decontate toate pagubele.

”Am luat legătura cu majoritatea primarilor, mai ales în zonele care au fost cele mai afectate. Este vorba despre Padeș, Runcu, Bălești și Motru. Aștept în cel mai scurt timp pentru a depune rapoartele operative pentru a fi transmite către SGA, ISU și Instituția Prefectului pentru a trece prin Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, înaintând către Guvernul României un proiect de hotărâre. Apoi vor fi decontate cheltuielile referitoare la pagubele produse în data de 05.01.2021”, a spus prefectul Pistol.

Vizualizări: 820

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: