Sute de familii din Padeș cer ajutor guvernului. Au 24 de ore la dispoziție!

Viitura a făcut prăpăd noaptea trecută în comuna gorjeană Padeș. Mii de oameni disperați au strigat după ajutor când au văzut că șuvoaiele de apă le ia tot din gospodării. Șase sate din cele opt ale comunei Padeș au fost afectate, iar autoritățile încearcă acum să facă un bilanț al pagubelor și ajută cetățenii să întocmească documentația pentru a cere ajutor de la Guvern.

După o noapte albă pentru localnicii și autoritățile locale din Padeș, acum se numără pagubele. ”Noi am activat la nivelul comunei comitetul pentru situații de urgență. Au fost constituite trei comisii care împreună cu cetățenii evaluează pagubele produse de viitură. Vreau să vă spun că a fost prăpăd. Totul a început de seara și la ora 4 de dimineață a fost punctul maxim al viiturii. Oamenii pur și simplu țipau și cereau ajutor când au văzut că apa le ia tot din casă și din gospodării. Satul Apa Neagră a fost afectat în totalitate, urmat de satul Orzești. Au scăpat doar gospodăriile din Cerna Sat și Cloșani. La o analiză în mare cred că sunt peste 700 de familii afectate”, a declarat primarul din Padeș, Mihăiță Troacă.

Autoritățile locale au îndrumat cetățenii să facă cereri însoțite de fotografii pentru a primi sprijin financiar de la Guvern. ”Noi am făcut un apel la cetățenii din Padeș afectați de viitură ca în 24 de ore să facă cereri la care să atașeze fotografii din care să reiese modul în care le-au fost afectate gospodăriile, susținute de rapoartele comisiilor pentru situații de urgență, ca să le depunem la Prefectura Gorj și să primească ajutor de la Guvern, pentru că așa mi se pare normal”, a mai spus primarul din Padeș.

După ce apele se vor retrage și pericolul va trece, autoritățile locale vor trebui să facă o evaluare a pagubelor produse. ”Vreau să vă spun că și drumurile au fost afectate, rigolele de scurgere și cele mai mari probleme sunt pe drumurile care duc la conacele oamenilor. Acolo nu am putut ajunge ca să vedem exact care este situația, pentru că încă nu s-au retras apele. Apoi o să facem și noi o evaluare ca să cerem sprijin Guvernului”, susține primarul din Padeș.

Galerie foto


Vizualizări: 1,483

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: