PromptMedia: Pericol major de explozie la Târgu Jiu

Reprezentantii Societătii Nationale de Transport Gaze Naturale ”TRANSGAZ” S.A. Medias au sesizat administratia locală (primăria) în legătură cu riscul la care sunt expusi vizitatorii târgului auto din localitate, nimeni din administratie nu miscă un deget pentru a îndrepta lucrurile. Firma de transport gaze a transmis primăriei un document (adresa nr. 18552) prin care avertizează cu privire la pericolul la securitatea fizică a locuitorilor orasului, prin amenajarea unui ”târg auto” chiar deasupra magistralei de gaze.

TRANSGAZ Medias a sesizat primăria condusă de Florin Cârciumaru că respectivele constructii ”pun în pericol grav integritatea conductei si pot provoca accidente tehnice soldate cu explozii si incendii de proportii având în vedere capacitatea de transport a acesteia”, specialistii cerând ”sistarea lucrărilor de amenajare si interzicerea accesului persoanelor si mijloacelor auto de transport” în zonă.

Interesantă sau mai degrabă inconstientă este reactia primarului Florin Cârciumaru în această situatie, de o gravitate fără precedent, în contextul în care locul respectiv este frecventat, în fiecare joi si duminică, de sute de persoane, care se bat pe tarabele de mici unde se lucrează cu focul deschis, primarul refuzând sistarea lucrărilor si interzicerea organizării evenimentelor, desi Legea 50/1991 îl obligă să ia măsuri.

Controalele primăriei au fost făcute de formă, pentru că hârtiile de la TRANSGAZ trebuiau acoperite într-un fel. În urma controalelor s-a dispus sistarea unor lucrări terminate, însă nimănui nu pare să-i fi trecut prin minte să interzică organizarea evenimentelor publice lângă conductele cu gaz. Interesele economice par astfel mai importante si mai presus de viata oamenilor.

Detalii AICI.

Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: