Promovabilitate sub media pe ţară la Bac. Niciun promovat la liceul din Turburea

Examenul de Bacalaureat i-a găsit şi anul acesta extrem de nepregătiţi pe cei mai mulţi elevi din judeţul Gorj. Printre liceele codaşe se numără Liceul din Turburea, unde niciun candidat n-a luat Bac-ul, Colegiul Tehnic „Traian Vuia” din Târgu Jiu, unde au luat examenul doar doi candidaţi, Colegiul Tehnic „Henri Coandă” cu cinci promovaţi şi Liceul din Bâlta cu şase promovaţi.

Cea mai mare promovabilitate a avut-o Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu”, 98,75%, chiar dacă niciun elev n-a obţinut media 10. Promovabilitate mare au avut şi Colegiul Naţional „Spiru Haret” - 97,05%, Colegiul Naţional „George Coşbuc” - 93.75% şi Colegiul Economic „Virgil Madgearu” - 81.11%. Doar Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” a obţinut anul acesta o medie de 10.

Dezastru însă în liceele de comune din Gorj, la Turburea, de exemplu, niciun candidat din cei 16 înscrişi nu a luat examenul de Bacalaureat. La Stoina, anul acesta, au fost trei reuşiţi din 21 prezenţi, iar la Liceul Tehnologic Roşia Jiu, doar cinci candidaţi au obţinut media 6. Departe n-au fost nici câteva licee din municipiul Târgu Jiu. Amintim aici Colegiul Auto „Traian Vuia”, care a avut în acest an doi candidaţi promovaţi, şi Colegiul Tehnic „Henri Coandă” cu cinci promovaţi.

Surprizele din acest an şcolar sunt Liceul Turceni, unde jumătate din candidaţi au promovat examenul de bacalaureat şi Liceul Bârseşti, care în acest an a înregistrat opt medii de trecere a examenului de bacalaureat din 39 de candidaţi prezenţi. Aici, elevul Levi Ionatan Dumitrache, de la frecvenţă redusă, a obţinut nota 10 la Matematică, 9.65 la fizică şi 6.60 la română, obţinând media 8.75.

PROMOVABILITATE

Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj a transmis că procentul de promovabilitate la examenul de bacalaureat este în acest an de 67,49% doar promoţia curentă, iar dacă luăm în calcul şi promoţia anterioară, procentul de promovabilitate scade la 58,85%. Sub media pe ţară, procentul de promovabilitate la nivel naţional fiind de 71,4%, fiind înregistrate 97 de medii de 10.

Vizualizări: 1,860

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: