Promovat de primarul Romanescu după ce a fost dovedit colaborator al securității

Secretarul Primăriei Târgu Jiu, Grigore Jianu, este declarat de instanță, definitiv, colaborator al Securității, ceea ce-l pune în conflict în a-și exercita funcția din cadrul instituției. Dar dacă nu mai poate fi secretar, Jianu a primit o funcție nouă, cea de administrator public. Primăria nu a oferit, încă, un punct de vedere oficial pe acest subiect. 


 

Grigore Jianu a pierdut procesul cu Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) în data de 14 decembrie 2020, la Curtea de Apel București. 

”Admite cererea formulată de reclamantul Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii. Constată calitatea pârâtului Jianu Grigore de lucrător al Securităţii. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la Curtea de Apel Bucureşti. Pronunţată azi, 14.12.2020, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, este decizia pe scurt, pe care Jianu a contestat-o la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Pe 14 septembrie 2023 a venit și decizia de la Înalta Curte: ”Detalii soluţie: Respinge recursul formulat de pârâtul Jianu Grigore împotriva Sentinţei civile nr. 1337 din 14 decembrie 2020 a Curţii de Apel Bucureşti - Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată astăzi, 14 septembrie 2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”.


Din această postură, el nu mai putea rămâne secretar al primăriei. Pe 22 septembrie 2023, primarul Marcel Romanescu a dat o dispoziție de încetare a raportului de serviciu cu Jianu.

”Încetarea raportului de serviciu, Secretar general al Municipiului Târgu Jiu, cu acordul părților consemnat în scris, începând cu data de 01.10.2023”, este textul explicativ care apare pe site la dispoziția dată de primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu. 

Câteva zile mai târziu, pe 25 septembrie, primarul a semnat o nouă dispoziție, prin care a numit un nou administrator public, începând cu 1 octombrie. Această persoană este Grigore Jianu. 

update: În această seară, primarul Marcel Romanescu a transmis, pe Facebook, că își asumă decizia de a-l numi pe Jianu administrator public, deși a fost dovedit colaborator al securității. Omite această ultimă informație. ”Domnul Jianu a asigurat mereu un echilibru în Primăria Târgu Jiu, are o foarte bogată experiență și a dat mereu dovadă de profesionalism. Activitatea sa este apreciată atât de colegi, cât și în afara instituției, iar noi suntem norocoși ca putem beneficia de cunoștințele sale.
Repet: este o decizie pe care mi-o asum și o dovadă a respectului pe care noi, colegii domniei sale, i-l purtăm pentru activitatea depusă în slujba Primăriei Municipiului Târgu Jiu”.

Galerie foto





Vizualizări: 4,892

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: