Proprietarii de maşini înmatriculate în străinătate, în atenţia poliţiştilor

În urma acţiunilor desfăşurate la nivel judeţului Gorj, pentru prevenirea evenimentelor rutiere grave, poliţiştii rutieri au aplicat peste 130 de sancţiuni contravenţionale şoferilor care conduceau auto înmatriculate în străinătate, ca urmare a neregulilor constatate. De asemenea, pe numele a doi conducători conducători auto au fost constituite dosare penale.

În perioada 16-18 august a.c., la nivelul judeţului Gorj, poliţiştii au efectuat controale asupra a peste 660 de autovehicule, dintre care 268 de autoturisme cu numere de înmatriculare străine.

Ca urmare a neregulilor constatate, poliţiştii au aplicat 133 de sancţiuni contravenţionale şi au întocmit două dosare penale şoferilor care conduceau autoturisme înmatriculate în străinătate.

Din totalul sancţiunilor contravenţionale, 24 au fost aplicate conducătorilor de autovehicule care nu au respectat normele rutiere privind regimul legal de viteză, 29 pentru neportul centurii de siguranţă, iar diferenţa pentru alte încălcări ale legislaţiei rutiere în vigoare.

Exemplificăm:

La data de 18.08.2012, în jurul orei 16:00, poliţiştii rutieri care acţionau pe DN 67B, pe raza comunei Logreşti, au oprit pentru control un autoturism înmatriculat în Bulgaria.

La volanul autovehiculului a fost identificat H.I., de 25 ani, din municipiul Craiova, judeţul Dolj.

Efectuând verificări în evidenţa privind conducătorii auto, poliţiştii rutieri au constatat că tânărul avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Poliţiştii au constituit pe numele tânărului un dosar penal în care efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia i-a fost suspendat exercitarea acestui drept.

Vizualizări: 96

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: