Propunere CEO: Acordarea primei de Ziua Energeticianului, amânată!

Administraţia CE Oltenia a propus sindicatelor reprezentative la nivel de sector amânarea acordării primei de ziua meseriei pentru energeticieni. Fiecare energetician din complex ar trebui să primească tichete cadou în cuantum de 700 de lei până în data de 20 iulie. Mai-marii CE Oltenia spun că nu dispun de lichidităţi şi vor să acorde acest bonus în luna august. O parte din sindicalişti s-au opus acestei variante şi nu s-a ajuns la o decizie finală.

Ion Ruşeţ, şeful Departamentului Relaţii cu Comunitatea din cadrul CE Oltenia, a spus înaintea şedinţei comisie mixte ce s-a desfăşurat luni, 6 iulie, că va propune sindicaliştilor amânarea acordării primei de „Ziua Energeticianului”. Ruşeţ a lăsat de înţeles că societatea nu poate suporta luna aceasta aceste bonusuri, pentru că trebuie să achite plăţile compensatorii restante către personalul disponibilizat la începutul lunii iunie. “În luna iulie, în jurul datei de 20, vom finaliza cea de-a doua tranşă şi sperăm noi să nu mai existe probleme. S-ar putea să avem o discuţie aplicată cu sindicatele pentru amânarea primei de “Ziua Energeticianului”, să se dea această primă la începutul lunii august pentru toţi salariaţii, indiferent că sunt mineri sau energeticieni. E o chestiune de cash-flow. Este o discuţie sau mai bine zis, sunt germenii unei discuţii”, a declarat Ion Ruşeţ.

Liderii Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME) spun că s-au opus acestei solicitări a administraţiei şi au cerut ca prima să fie acordată conform Contractului Colectiv de Muncă. „A făcut această propunere şi cel puţin FNME nu a fost de acord şi nu s-a ajuns la o concluzie. Nu s-a luat o hotărâre în privinţa asta, deocamdată. Nu am fost de acord pentru că, dacă scrie în Contract că se dă prima până pe data de 20 iulie, când este Ziua Energeticianului, de Sfântul Ilie, până atunci să o dea. SMEO a fost de acord”, a declarat Constantin Mitrescu, vicepreşedinte în cadrul FNME.

Minerii din cadrul CE Oltenia ar trebui să beneficieze de prima de ziua meseriei până în data de 15 august, dată la care se serbează „Ziua Minerului”.   

Vizualizări: 179

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: