Propunere: Minerit şi agricultură pe Lună

Astrofizicienii propun soluţii de geoinginerie pentru încălzirea climatică, deşi scepticii îndeamnă la reducerea „masivă” a combustibililor fosili, scrie mediafax.ro.

Susţinătorii unei idei „moonshot” pentru a se ocupa de încălzirea globală au primit o nouă interpretare, foarte literală, de către cercetătorii care au propus să tragă penele de praf lunar dintr-un pistol în spaţiu pentru a devia razele soarelui departe de Pământ.

Conceptul aparent ciudat, subliniat într-o nouă lucrare de cercetare, ar implica crearea unui „scut solar” în spaţiu prin extragerea lunii a milioane de tone de praf şi apoi „ejectarea balistică” într-un punct din spaţiu de aproximativ 1 m. mile de Pământ, unde boabele plutitoare ar bloca parţial lumina soarelui, afirmă The Guardian. 

„O parte cu adevărat interesantă a studiului nostru a fost realizarea faptului că boabele naturale de praf lunar au dimensiunea şi compoziţia potrivită pentru a împrăştia eficient lumina soarelui departe de Pământ”, a spus Ben Bromley, astrofizician teoretic la Universitatea din Utah, care a condus cercetarea. , publicat în Plos Climate .

„Din moment ce este nevoie de mult mai puţină energie pentru a lansa aceste boabe de pe suprafaţa Lunii, în comparaţie cu o lansare pe Pământ, ideea „moonshot” a ieşit cu adevărat în evidenţă pentru noi.”

Vizualizări: 2,761

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: