Propunere: Parcare la Rânca doar pentru turiștii de o zi

Doar turiștii fără cazare să aibă acces în parcarea de la intrarea în stațiunea Rânca. Este propunerea venită de la Ion Tudor, șeful Secției de Drumuri Naționale Târgu Jiu, convins că, în acest mod, se va fluidiza traficul în stațiune și nu vor mai fi mașini parcate de o parte și alta a drumului național care traversează Rânca. Soluția este ca restul turiștilor să parcheze la unitățile unde sunt cazați.

Parcarea amenajată la intrarea în Rânca ar putea fi folosită doar de turiștii care nu au cazare în stațiune. Cei care vin doar pentru o zi pe schiuri ori să se plimbe vor putea să lase mașinile acolo și să nu le mai abandoneze în drum să blocheze circulația. În unele zile, mașinile parcate pe drum ar bloca total accesul unei autospeciale în caz de urgență în stațiune.

Ion Tudor, șeful Secției de Drumuri Naționale Târgu Jiu, a explicat că soluția este ca turiștii fără cazare să lase mașinile la intrarea în stațiune, iar de ceilalți să se preocupe cabanierii. Pensiunile și hotelurile să le asigure locuri de parcare în așa fel încât să nu mai fie autoturisme parcate pe drumul național care trece prin stațiune.

Ca acest lucru să poată fi pus și în practică este nevoie de un regulament pentru gestionarea locurilor de parcare pe care să-l facă cele două primării care administrează zona. “Încercăm să punem în această parcare pe toți turiștii care ajung în Rânca și nu au cazare. Cei care au cazare să parcheze la pensiune. Așa nu se mai face aglomerație. Trebuie făcut un regulament. Atunci nu va mai fi nevoie să parcheze turiștii pe marginea drumului. Se parchează și pe o parte și pe alta. Pe unde trec pompierii, poliția, salvarea?”, a spus Tudor, la Tele3.

În plin sezon, stațiunea este sufocată de mașini, iar autoturismele parcate la voia întâmplării îngreunează misiunea drumarilor și a salvatorilor.

Vizualizări: 1,141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: