Propunerea lui Marinescu pentru un spital regional

Europarlamentarul Marian Jean Marinescu propune să fie construit un spital regional în Oltenia, dar cu implicarea consiliilor județene din regiune. Demnitarul susține că, în acest fel, proiectul ar avea mai multe șanse să devină realitate decât să ne lăsăm la mâna Ministerului Sănătății. Aflat la Târgu Jiu, Marinescu nu a ratat ocazia de a o ironiza pe fosta sa colegă din Parlamentul European, acum premier, Viorica Dăncilă.

Eurodeputatul liberal susține că va propune Ministerului Sănătății să lase autoritățile județene din Oltenia să se ocupe de ridicarea unui spital regional. Consideră că, în acest fel, este mai realizabilă investiția: „Am lansat o idee referitoare la spitalele regionale din Oltenia, Cluj și Iași. După părerea mea, Guvernul nu vrea să le facă absolut deloc. Noi, în Oltenia, avem nevoie de un spital ca de aer și asta este evident și atunci am propus ca aceste proiecte care sunt trecute să fie realizate de Ministerul Sănătății să fie preluate de Consiliile Județene. Ministrul Sănătății să fie de acord, Corina Crețu să fie de acord și atunci se poate schimba Programul Operațional Regional imediat și atunci toate județele din regiunea respectivă pot să contribuie și să prezinte un proiect realizabil”.

Marian Jean Marinescu a vorbit, la Târgu Jiu, și despre cât de nepregătită este țara noastră să preia conducerea Consiliului Europei. Asta mai ales din cauza faptului că actualul premier nu caută să întărească relațiile cu statele europene în această perioadă și nici nu s-ar implica prea mult să schimbe acest lucru. „Alții se duc prin Turcia, prin Qatar. Probabil i-a promis sultanul din Oman că ne bagă în Schengen și că ridică și procentul pentru buget. În loc de 1,1, să susțină 1,3. Nu pot să înțeleg chestia asta cât oi trăi. Înțeleg, pe de o parte, că nu o primește nimeni pe doamna, dar când știi că peste două luni preiei președinția și trebuie să contribui la decizia cea mai importantă, bugetul pe șapte ani al Uniunii Europene, tu te duci să discuți cu unii”, a spus europarlamentarul.

„Nu ține minte mai mult de o pagină”

Marinescu a continuat să o ironizeze pe Dăncilă, despre care spune că nu ar fi capabilă să memoreze un discurs mai mare de o pagină. „Cel mai mare important pentru prim-doamna Dăncilă, că nu știu dacă e prim-ministru, e o doamnă, era să facă un tur pe la cancelariile europene și să spună că trebuie bani, care e poziția României privind bugetul, agricultura, politici care ne interesează. Nu a făcut acest lucru și nici nu-l va face probabil pentru că, în afară de o pagină scrisă, eu nu cred că ține minte foarte mult. Asta este situația, din păcate, o situație foarte tristă”, a completat Marinescu.

Vizualizări: 896

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: