A pus cuţitul la gâtul unor copii pentru nişte cercei

Un tânăr de 21 de ani din Brădiceni-Peştişani s-a ales cu o pereche de „brăţări” la mâini, oferite de poliţişti, după ce a ameninţat nişte copii cu un cuţit pentru a fura din casa în care aceştia stăteau singuri. A poftit la cerceii unei fete de 10 ani şi la alocaţia încasată de părinţi, după care a plecat la băut prin sat, ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic. În tot acest timp părinţii celor patru fraţi care au trecut prin acest necaz erau în vizită la spital la o rudă bolnavă.

Cei patru fraţi au vârste cuprinse între 1 şi 10 ani, iar marţi au fost lăsaţi singuri acasă pentru că părinţii lor trebuiau să ajungă la o rudă la spital. Când s-au întors acasă, tatăl şi mama au găsit gardul de la intrare făcut praf, uşa era spartă, iar copii plângeau în hohote. „Noi am venit de la Târgu Jiu cât am putut de repede, că ştiam că ei sunt acasă, dar nu ne gândeam că el face aşa ceva. Gardul era dărâmat, ne-am şi mirat, iar când am intrat în casă copiii plângeau toţi. Avem unul dintre ei cu inima pe partea dreaptă şi, săracul, e operat pe toată burta. El plângea cel mai rău că o văzuse pe soru-sa cu cuţitul la gât şi a văzut şi când frati-su a luat un lemn în cap ca să nu mai ţipe. Copilul tot zicea că moare, că era speriat după ce el le zisese că-i omoară pe toţi dacă ţipă”, spune mama copiilor.

Tatăl celor patru a fost cel care a chemat Poliţie imediat cum a ajuns acasă. „Plângeau copiii de nu-mi venea să cred, dar plângeau că se gândeau că poate îi iau la bătaie pentru ce făcuse individul care a intrat peste ei. Le luase cerceii şi banii din alocaţie şi la copii le era frică. Le-am spus să nu mai plângă, i-am liniştit şi am sunat la Poliţie ca să vină să cerceteze”, spune Nicolae Marin.

Beat pe uliţele din Brădiceni

Pe nişte uliţe pline de nămol s-a plimbat fără stres Grigore Roşca, tânărul acuzat de nenorocirile de mai sus. Trăsese bine la măsea înainte de a intra în casa cu cei patru copii, un vecin spunând că l-a văzut pe acesta înainte de a comite tâlhăria. „Nenorocitul acesta bea tot timpul şi marţi a venit la mine ca să-i lucrez eu lui ceva. L-am scos afară că i-am spus că e beat, nu l-am lăsat în curte. Apoi eu am intrat în curte, iar acum, de dimineaţă (n.r. – ieri) am văzut porţile şi gardul dărâmate la vecini. Nu era cine ştie ce gard, dar era la pământ. Mi-a spus un vecin că venise beţivul ăsta ordinar şi a făcut deranj în casa asta şi că a fost şi Poliţia pe aici”, a spus Gheorghe Popescu, unul dintre localnicii din Brădiceni.

Poliţiştii i-au dat repede de urmă lui Roşca, iar ieri i-au audiat şi pe copiii care au fost victimele acestuia. Minorii au fost audiaţi în prezenţa unui psiholog de la Direcţia pentru Protecţia Copilului Gorj, instituţia urmând să îi consilieze psihologic pe aceştia în continuare. Inspectorii vor merge acasă la cei mici şi pentru a vedea dacă aceştia sunt bine crescuţi de către părinţi. În tot acest timp, sătenii spun că Roşca ar fi trebuit săltat de mai mult timp pentru că de ani de zile le umbla prin case ca şi cum acestea ar fi fost ale lui. „El nu avea părinţi, l-au crescut bunicii, vorba vine, şi tot satul ştie că el are mai multe boacăne făcute pe aici. Intra prin case, fura, pentru că ştia că nu e major şi nu e tras la răspundere. Acum a făcut 18 ani şi sperăm să i se găsească locul cuvenit”, spunea unul dintre vecinii suspectului.

AREST

Tânărul a fost prezentat unei instanţe de judecată cu propunerea de arestare preventivă, pe numele său fiind emis un mandat pentru 29 de zile. Este acuzat de tâlhărie şi distrugere, acuzaţii care îi pot aduce până la 15 ani de puşcărie.

Vizualizări: 204

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: