Plan criminal asupra unui miner, dejucat de poliţişti

Mare noroc pentru un miner din zona Motru, care a primit la timp, fără să ştie, ajutorul poliţiştilor. Un fost cumnat de-al său se pregătea să-l facă „tocăniţă”, acesta tocmind un bătăuş din oraş pentru a-i rupe mâinile şi picioarele, la propriu, totul contra unei sume de 1000 de lei. Oamenii legii au aflat la timp despre „atentatul” respectiv şi au reuşit să-i salveze omului nu doar viaţa, ci şi integritatea corporală.

Planul criminal, demn de scenariul unui film românesc postrevoluţionar, îi aparţine lui Ion Mihuţ, un bărbat de 36 de ani, care, în trecut, a trăit în concubinaj cu sora lui Adrian Munteanu, miner la staţia de concasare de la Roşiuţa. Din „combinaţia” celor doi a rezultat şi un băieţel care are acum 6 ani, femeia plecând în Italia, unde şi-a refăcut viaţa cu un italian mult mai bogat. Mihuţ a sperat tot timpul să-i recucerească inima, iar pentru asta încerca inclusiv cu presiuni asupra familiei femeii. Acum bărbatul a încercat să-i facă un rău şi mai mare fratelui acesteia, tocmind un bătăuş din Motru pentru a-i rupe mâinile şi picioarele.

Povestea gândită de acesta a ajuns la urechile anchetatorilor, care ştiau despre conflictul existent între individ şi familia femeii, poliţiştii primind un ajutor nesperat de la cel care ar fi trebuit să fie bătăuşul de serviciu. Acesta s-a autodenunţat şi a scăpat astfel de dosarul penal pe care îl risca, el menţionând, în schimb, că pentru 1000 de lei trebuia să-l toace mărunt pe Munteanu cu o rangă. Minerul lucrează singur pe o distanţă de vreo 2 km, neavând vreun alt coleg în preajma sa, aşa că, la sfârşitul săptămânii trecute, în noaptea de vineri spre sâmbătă, el trebuia să fie cel puţin bătut măr. Când şi-a terminat însă tura de lucru a fost chemat la Poliţie pentru a i se spune pe lângă ce a trecut, acum el spunând că nu e prima dată când lua bătaie de la Mihuţ.

Probleme vechi, bătăi noi

„Eu am lucrat în schimbul trei până dimineaţa şi nu am ştiut absolut nimic. Am înţeles că poliţiştii l-au prins cu o rangă în timp ce venea spre mine. Dacă nu era Poliţia Română cine ştie dacă eu mai vorbeam acum cu dumneavoastră. Poate în cel mai fericit caz eram pe vreun pat de spital. Nu ştiu unde se mai ajungea că în urmă cu câţiva ani el m-a mai bătut pe mine odată”, a declarat Adrian Munteanu, arătând în cap urma a 14 copci cu care s-a pricopsit după „corecţia” primită în trecut de la fostul său cumnat. Minerul spune că şi cu mâinile sau picioarele rupte tot nu ar fi reuşit să-şi convingă sora să revină la Motru şi să se împace cu fostul iubit. Tatăl lui Adrian spune că nici el nu a avut viaţă mai bună cu cel ce-i putea fi ginere. „Ne-a terorizat în ultimii ani. L-a bătut pe Adrian, ne-a dat foc la apartament de două ori, ne-a incendiat casa de la ţară, a venit şi a făcut mereu scandal, nu mai ştim ce să facem”, declară bărbatul.

Deşi a impus teroarea, a fost eliberat

Chiar dacă l-au reţinut pentru 24 de ore, anchetatorii nu au reuşit să îl vadă pe Mihuţ mai mult timp în spatele gratiilor, pentru că o instanţă de judecată de la Motru a dispus ca el să fie anchetat în libertate. Are interdicţia de a nu părăsi localitatea în următoarele 30 de zile, până atunci bărbatul declarându-se nevinovat. El se consideră victima unei înscenări, iar mama sa afirmă că pe capul fiului ei s-ar fi pus 3000 de euro de către familia Munteanu, lucru pe care, evident, şi aceştia îl neagă. Probele arată însă că atunci când au fost prinşi de poliţişti, Mihuţ şi complicele pe care-l tocmise pentru a-l lovi pe Munteanu aveau asupra lor ţevi metalice, două spray-uri paralizante, un binoclu, precum şi mănuşi şi cagule cu care să-şi acopere urmele. Dacă toate aceste obiecte erau folosite împotriva unui judecător, ar fi fost alta decizia magistraţilor din Motru?

Vizualizări: 218

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: