Scandal în Meteor pe o pirandă de 15 ani!

Zi agitată sâmbăta trecută pentru două familii de romi vecine în cartierul Meteor, după ce copiii lor, un băiat şi o fată, au dispărut în lume şi nu au mai dat nici un semn de viaţă de la mijlocul săptămânii. Ambii sunt minori, iar părinţii fetei spun că aceasta ar fi fost răpită şi violată. Pentru a-şi „argumenta” opiniile, s-au folosit şi de nişte bolovani, fapta lor necesitând prezenţa Poliţiştilor şi Jandarmilor în zonă.

        

Vaiete, ţipete şi blesteme, cam asta se auzea sâmbătă la prânz pe la casele din preajma fostului bulibaşă Cianghiri Stănescu. Părinţii fetei şi cei ai băiatului stau la câteva case distanţă unii de alţii şi nu reuşesc să se înţeleagă asupra cumetriei pe care o conveniseră cu ceva timp în urmă. Codruţa Radu urma să se căsătorească după ce devine majoră cu fiul lui Valentin Stănescu, cei doi logodindu-se în urmă cu câteva luni. Tatăl fetei afirmă că, între timp, înţelegerea a picat din cauza banilor ce i-au fost ceruţi pentru a-şi mărita fata. „Stănescu mi-a cerut 58 de galbeni mari, cam un miliard şi jumătate de lei vechi. A zis că dacă nu dau banii aceştia ori îmi omoară pe cineva din familie ori fură fata, iar de câteva zile fata mea a plecat de acasă şi nu mai ştim nimic de ea. Am depus încă din toamnă o plângere la Parchetul Local, dar nu am primit nici un răspuns, eu sesizând cu privire la banii ce mi se cer”, spune Istratie Radu.

Rudele fetei susţin la unison că foştii lor cuscri ar şti unde se află răpita şi că lor nu le spun nimic în speranţa că vor primi bani. „Stănescu a plătit şi ştie unde sunt copiii ascunşi. Când îl întrebăm ne spune că nu ştie, dar nu-i aşa. Acum ne-am supărat şi noi un pic pe ei la ei la poartă şi el a sunat imediat la Poliţie. Au venit mascaţii tot la noi la poartă, că cică am făcut gălăgie, dar despre fată nu ne spun nimic”, declară bunica fetei Stanca Radu.

Stănescu se apără şi acuză

Familia lui Valentin Stănescu nu doar că nici nu vrea să audă de acuzaţiile ce-i sunt aduse cu privire la răpire, dar spune ferm că nici nu mai încape vreo vorbă despre căsătorie, chiar şi dacă tinerii ar sta împreună şi s-ar iubi. „Cum să le cer eu bani dacă ei au venit peste mine în curte şi au aruncat cu bolovani. Ei au venit la mine, nu eu m-am dus la ei. Dacă era aşa mă duceam eu la ei, nu veneau ei la mine. Ei au venit şi au dat cu bolovani aici, iar eu am chemat Poliţia. Nu mă pot lupta cu ei că ei au săbii, pistoale, sunt periculoşi, iar eu nu vreau scandal. Oricum nu o mai vreau pe fata lor în casa mea niciodată. Nu o vreau de noră pentru că ei sunt alte neamuri, nu sunt ţigani de-ai noştri, sunt altă etnie şi nu ne mai interesează căsătoria”, spune Stănescu. Şi el şi cuscrul său au fost potoliţi de poliţişti după ce au primit fiecare câte 1000 de lei amendă pentru că s-au înjurat reciproc.

Vizualizări: 210

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: