Medic bătut de un pacient ce se credea „agent Mossad”!

Zi grea ieri pentru şeful Laboratorului de analize din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţe Târgu Jiu, pe care un necunoscut l-a luat la palme fără un motiv anume. Bărbatul trimisese totuşi ceva mai devreme un bileţel în care dădea de înţeles că este „agent Mossad” şi că solicită „analize corecte”.

Dr. Adrian Udriştoiu este cunoscut ca o persoană extrem de paşnică. Cu toate acestea, ieri după-amiază, acesta s-a trezit luat la palme de un individ pe care nu-l cunoştea, dar care avea de împărţit ceva cu el. Incidentul s-a produs la sfârşitul programului de lucru, după cum ne-a precizat liderul sindical Valentin Popa, care lucrează în cadrul laboratorului de analize şi este coleg cu medicul agresat.

Bileţelul de la Mossad

Agresorul Olivian Stoican are 37 de ani și are domiciliu stabil în București, însă locuiește fără forme legale pe raza comunei Peștișani. Bărbatul și-a făcut analize prin ambulatoriul Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu și ieri a mers după rezultat. A ajuns însă după terminarea programului și a primit răspunsul verbal, lucru care l-a enervat la maxim. Liderul sindical Valentin Popa a povestit întâmplarea. „A fost ceva de groază. Un episod rupt parcă dintr-un film. Noi la ora 10 am primit o analiză recoltată din  policlinică, mai exact o hemogramă. Pe ea era scris ,,Agent Mossad Tel Aviv. Rog analize corecte și pentru mine și pentru mama și pentru nevasta-mea”. Sigur că noi ne-am gândit că e cineva nu în toate facultățile mintale și i-am arătat șefului biletul, ne-am amuzat pe treaba asta. Noi am făcut analiza, iar eu la 14.00, după ce am terminat programul, am ieșit, iar la ușă m-am întâlnit cu un bărbat înalt care mi-a zis că-l cheamă pe doctorul Udriștoiu. El își primise analizele, dar nu cred că era mulțumit, zicea că-i sunt modificate rezultatele și a început să-l ia la pumni pe doctorul Udriștoiu. Omul nu este în evidențele psihiatriei, dar nu cred că e în toate mințile. Din câte am înțeles eu analiza era bună, iar el zicea că e bolnav și am greșit noi”, a declarat Valentin Popa.

Medicul s-a închis în cabinet să scape

Aurelian Udriștoiu a încercat să poarte o discuție civilizată cu bărbatul, însă  a fost lovit fără să aibă nicio reacție. A scăpat din mâinile agresorului și s-a închis într-un cabinet, de unde a cerut ajutor. Medicul a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean,  după ce a dat declarații jandarmilor, iar astăzi va merge la Serviciul de Medicină Legală. „Instantaneu, o persoană necunoscută a intrat peste mine în cabinet. De dimineață a solicitat o analiză, dar a venit după rezultat după ce s-a terminat programul și i-am spus să revină mâine. M-a întrebat atunci cum a ieșit rezultatul și i-am spus și l-am îndrumat către medicul de familie sau medicul specialist. S-a apropiat de mine și brusc m-a luat că de ce mint și mi-a dat o palmă de cădeam dacă eram în picioare. Mi s-a umflat obrazul, s-a înroșit și atunci am fugit, pe hol a venit după mine și norocul mi-a fost că am intrat într-un alt cabinet, m-am încuiat acolo și am pus colegii să cheme paza și protecția. El credea că are leucemie și eu i-am spus altceva. Nu am intrat în polemică cu dânsul, am chemat poliția și paza.  Au venit jandarmii, ne-au luat declarații. În timp ce dădeam declarații s-a uitat la mine brusc și mi-a spus că nu știu cu cine stau de vorbă că el este agent Mossad, că mama lui a fost ucisă în Israel de Mossad. Poliția l-a calmat. A fost lovire în timpul serviciului, o să merg și la Medicina Legală”, a spus medicul Aurelian Udriștoiu.

Agresorul a comunicat în engleză cu jandarmii

Managerul unităţii sanitare, Cristian Vlădoianu, a pus mâna pe telefon şi a sunat la 112 imediat cum a aflat despre incident, la faţa locului venind în grabă jandarmii, dar şi agenţii de pază de la spital, cei care, de regulă, sunt foarte vigilenţi cu camerele de filmat ale jurnaliştilor şi cam atât…Cât despre agresor, acesta era deja imobilizat de angajaţii spitalului, care au reacţionat imediat cum au aflat că şeful lor este în pericol.

După altercație, agresorul s-a întors în cabinetul medicului, unde a fost găsit de oamenii legii. Bucureșteanul și-a recunoscut vina și că l-a agresat pe medic. Jandarmii au luat declarații atât de la angajații laboratorului, cât și de la agresor, care s-a jucat cu nervii oamenilor legii. Bucureșteanul și-a scris declarația în română, însă a comunicat doar în engleză, pe motiv că a lucrat mulți ani în America. „Au fost luate declarații de la toate părțile implicate în acest caz. Bărbatul și-a recunoscut vina. Noi am întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire, faptă pentru care pedeapsa este de la 3 luni la șase ani de închisoare. Cercetările în acest caz continuă”, a spus reprezentantul Jandarmeriei.

Medicul nu a rămas internat

Starea de sănătate a medicului este stabilă și, după ce a primit îngrijiri medicale la Unitatea de Primiri Urgențe, a plecat acasă. „A venit un medic, colegul nostru, lovit după ce a fost agresat  la spital. Are lovitură la față, este stabil, în afara pericolului”, a declarat Ramona Oprea, medic UPU.

MĂSURI

Conducerea Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu nu a lăsat să treacă neobservat acest incident. „Nu este normal ce s-a întâmplat. Medicul era în timpul programului când a fost agresat. O să facem o plângere penală împotriva individului și în mod sigur o să mărim efectivele de pază”, a declarat Cristian Vlădoianu, manager Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu.

Vizualizări: 196

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: