Anchetaţi după ce l-au păcălit pe Morega cu 100.000 de euro

Fostul deputat Dan Morega va fi nevoit zilele următoare să meargă pe la Parchet pentru a da explicaţii în legătură cu o sumă de 100.000 de euro pe care a împrumutat-o la doi oameni de afaceri din oraş. Morega a cerut anchetarea celor doi pentru înşelăciune.

Povestea acestui împrumut începe în urmă cu 4 ani, când Morega a decis să îi ajute pe Emanoil Istratie şi Leonid Marcel Avramescu, administratori la Vectra Impex SRL, o firmă cu sediul la Bârseşti care se ocupa cu materialele de construcţii.

Piaţa construcţiilor încă mergea bine atunci când cei doi s-au decis să împrumute bani pentru a-şi redresa firma, Morega fiind dispus să-i ajute pe aceştia fără să pună prea multe condiţii. S-a mulţumit să afle că suma împrumutată va fi gajată cu nişte terenuri despre care, ulterior, când era prea târziu, avea să afle că erau deja gajate la un alt credit, luat de la bancă de această dată. Împrumutul acordat celor de la Vectra a figurat şi în ultimele declaraţii de avere ale fostului deputat, acesta sperând permanent că îşi va recupera banii într-o bună zi. Firma a intrat însă în insolvenţă şi, ca urmare, şansele de a mai primi de la cei doi administratori suta de mii de euro au scăzut până spre zero. Fostul politician s-a adresat cu o plângere la Parchet, cerând anchetarea celor doi pentru înşelăciune, fals şi uz de fals, dar procurorul de caz nu a fost de aceeaşi părere.

Morega a contestat decizia procurorului şi, după ce s-a judecat la Tribunalul Gorj, a obţinut acum decizie definitivă prin care Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj este obligat să-i ancheteze penal pe Avramescu şi Istratie pentru înşelăciune. „Nu am dorit niciodată răul nimănui, dar în cazul lor chiar nu am văzut nici un semn de bună voinţă. Câte 1000 de euro dacă restituiau pe lună şi până acum ar fi plătit jumătate din suma împrumutată”, spune deputatul.

Vizualizări: 202

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: