Protecţia Copilului, în casă nouă

Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj funcţionează într-un sediu nou. Clădirea este situată pe strada Siretului, din zona centrală a municipiului Târgu Jiu şi se întinde pe o suprafaţă de 2.500 de meri pătraţi. Aici vor funcţiona toate compartimentele şi serviciile de asistenţă socială şi protecţia copilului. Vechiul sediu al instituţiei va fi transformat în centru pentru persoanele cu afecţiuni psihice.

Consiliul Judeţean Gorj a pus la dispoziţia Direcţiei Generale de Asistenţă Socială fostul sediu al OMV Petrom din strada Siretului. Locaţia are o suprafaţă de 1.205 metri pătrați, o centrală termică de 33 mp, garaje şi birouri în suprafaţă de 268 mp. Toate aceste bunuri au fost preluate cu titlu gratuit şi aici îşi vor desfăşura activitatea toate compartimentele direcţiei. ”Noul sediu al DGASPC Gorj este actualmente pe strada Siretului, nr.24, numerele de telefon au rămas în continuare valide şi cetăţenii pot apela la ele. Toate serviciile din aparatul propriu al DGASPC Gorj s-au mutat în această nouă locaţie, respectiv serviciile care ţin de instituirea măsurilor de protecţie, cum ar fi cel de tip rezidenţial, plasament sau asistenţă maternală. De asemenea, comisia de evaluare a persoanelor cu handicap şi secretariatul comisiei funcţionează tot în această locaţie”, a spus Corina Drăgan, purtătorul de cuvânt al DGASPC Gorj
Fostul sediu DGASPC a fost deja eliberat, spaţiile fiind puse la dispoziţia persoanelor cu afecţiuni psihice internate în prezent în Centrul de Recuperare Neuropsihiatrică Bâlteni.

Vizualizări: 564

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: