Protecţia Copilului, obligată să plătească câte 2000 de lei pentru cei o mie de angajaţi

Curtea de Apel Craiova le-a dat câştig de cauză angajaţilor Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (DGASPC) Gorj în procesul cu instituţia pentru achitarea drepturilor salariale prevăzute în contractul colectiv de muncă. Oamenii speră că ce e scris negru pe alb să fie pus şi în practică. Potrivit sindicaliştilor, fiecare angajat are de recuperat cel puţin 2.000 de lei.

Drepturile salariale reprezentând cheltuieli transport, alocaţie de hrană, refacerea capacităţii, prima de vacanţă pentru personalul contractual şi anumite sporuri ale angajaţilor Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Gorj prevăzute în contractul colectiv de muncă au fost tăiate în februarie anul trecut pe motiv că nu există cadru legal de acordare a lor. Nemulţumiţi, oamenii au apelat la instanţă pentru a li se face dreptate, iar sentinţa a fost în favoarea lor. Acum toţi cei peste 1.000 de angajaţi ai instituţiei aşteaptă să-şi primească drepturile salariale cuvenite. „Prin sentinţa definitivă a Curţii de Apel Craiova s-a recunoscut legalitatea contractului colectiv de muncă încheiat la nivelul de DGASPC Gorj pentru anul 2010 urmând ca toţi angajaţii instituţiei să îşi primească drepturile prevăzute în contractul colectiv pentru anul 2010“, a precizat Sorin Torop, lider Sindicatul Funcţionarilor Publici din DAGSPC Sanitas Gorj.

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, susţine că nu vor mai fi alocate fonduri DGASPC Gorj, instituţia va trebui să achite sumele respective din bugetul propriu. „Consiliul Judeţean nu este instituţie bancară, noi am repartizat bugetul la începutul anului din câte ştiu eu erau prevăzute şi aceste cheltuieli pentru că angajaţii DGASPC au dreptate vor trebui să-şi primească drepturile salariale“, a precizat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.  Fiecare angajat are de încasat între 2.000 şi 3.000 de lei.

Vizualizări: 89

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: