Protest în fața Judecătoriei Novaci

Zeci de localnici din Novaci au protestat, miercuri dimineața, în fața Judecătoriei din Novaci. Protestul vine în urma deciziei Tribunalului Dolj de a-l trimite în arest la domiciliu pe Mihai Dafinescu, tânărul care a ucis o femeie după ce a lovit-o cu mașina.

Nu mai puțin de 30 de novăceni au cerut ca fiul președintei Judecătoriei Novaci să fie pedepsit, iar magistratul să plece din funcția pe care o deține. ”Vrem dreptate”, ”Jos Corupția”, ”Judecată Dreaptă” și Corupția Ucide” sunt doar câteva dintre mesajele pe care oamenii le-au transmis.

Fratele femeii ucise, Dumitru Constantin, spune că vrea să se facă dreptate, Mihai Dafinescu să își ispășească pedeapsa, iar mama sa să nu mai fie în funcție.

”Este vorba despre cazul Mihai Dafinescu. Acesta este acuzat de ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului. Judecătoria Craiova i-a dat drumul acasă după ce a stat în arest o perioadă de timp. A sfidat întreaga comunitate a orașului Novaci și întreaga muncă a Parchetului General. Noi vrem să se facă dreptate în acest sens, iar mama lui, judecător aici în Novaci, să își dea demisia până la definitivarea cazului. O să facem proteste până când acest băiat o să-și facă pedeapsa conform legii. Mi-au zis că am influențat martorii și expertiza. A greșit, trebuie să plătească. Doamna Dafinescu să își dea demisia, nu mi se pare normal să mai ocupe o astfel de funcție. Vrem să se facă dreptate, atât. Protestele vor continua și voi cere schimbarea sentinței, să nu mai fie arest la domiciliu”, a spus fratele gorjencei decedate în urma evenimentului rutier.

Femeia se afla în momentul tragediei împreună cu fiul său. Acesta a mărturisit că vrea să se facă dreptate pentru mama sa. ”Vreau să se facă dreptate, nu mi se pare normal ceea ce se întâmplă. A trecut ceva timp de la moartea mamei, iar de atunci și până acum nu s-a concretizat mai nimic. Vrem ca acel băiat să fie pedepsit, iar mama sa să nu se mai afle în funcție”, a spus fiul femeii.

Cei aflați la protest spun că se tem pentru viața lor, că acest tânăr va fi liber pe străzi, fiind un real pericol. ”Mie îmi este frică. Poate să se urce din nou la volan și să mai omoare pe cineva. Eu când aud roțile de mașini cum frânează  pe asfalt, mă ia groaza(...) Vrem dreptate și vrem ca acest magistrat să plece de aici. Să se gândească că nu este normal ceea ce face”, au spus câțiva novăceni.

Oamenii spun că protestele vor continua și în perioada următoare. Tânărul este în arest la domiciliu, perioadă care va fi scăzută din pedeapsa finală.

Vizualizări: 2,781

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: