Protest la CS Pandurii: „Avem cele mai mici salarii dintre bugetari!”

Muncesc zi lumină alături de copiii pe care îi pregătesc, au cucerit zeci de medalii la concursuri naționale ori internaționale și sunt plătiți cu salarii extrem de mici. Vorbim despre profesorii de la Clubul Sportiv Pandurii Târgu Jiu. Cel mai mare salariu îl primește un antrenor emerit, cu o vechime în muncă de 30 de ani. Este vorba despre 1.600 de lei. Cu toții au ieșit în stradă și au protestat, considerându-se nedreptățiți față de alți profesori plătiți de Ministerul Educației, nu de cel al Tineretului și Sportului.

Angajații de la Clubul Sportiv Pandurii Târgu Jiu, aflat în subordinea Ministerului Tineretului și Sportului, au protestat, miercuri, în fața instituției, fiind nemulțumiți de salariile mici pe care le primesc. Profesorii de aici se simt discriminați. Susțin că lefurile lor sunt mult mai mici față de cele ale colegilor care predau în școli și sunt plătiți de Ministerul Educației. Antrenorii mai sunt motivați doar de dragostea pentru sport. „Protestăm pentru că avem salariile foarte mici. Au rămas la nivelul celor din 2005. Sunt foarte mici în comparație cu cele pe care le primesc alți colegi din învățământ. Chiar dacă am avut salaiile mici, noi facem performanță. La ora aceasta, avem cel puțin cinci copii angrenați în concursuri internaționale”, ne-a spus Viorica Dima, antrenor în cadrul CS Pandurii Târgu Jiu.

Antrenor emerit plătit cu 1600 lei

Cu toate acestea, profesorii de la Clubul Sportiv Pandurii fac performanță cu elevii lor. Au atras medalii naționale și chiar internaționale la diverse competiții. Cât câștigă un antrenor emerit cu 30 de ani de experiență în domeniu? 1600 de lei. „Cei de la Ministerul Educației și-au mărit salariile, iar cei din Ministerul Tineretului și Sportului au rămas la același nivel de ani buni. De exemplu, eu, care sunt la nivel maxim de gradații, am un salariu de 1600 de lei”, ne-a mărturisit antrenorul emerit Ion Bură.

Directorul primește 2000 lei

Nici directorul nu este mai bine plătit. Primește 2000 de lei. „Nu pot participa la acest protest pentru că fac parte din administrație, dar îi înțeleg. Sunt alături de ei. Și eu am un salariu mic și am rămas cu cele mai mici salarii din sistemul bugetar din România. Antrenorii din cadrul CS Pandurii Târgu Jiu, cei care aduc medalii internaționale pentru România au rămas cu salarii la jumătatea unui profesor, la nivelul lor, care activează în cadrul Ministerului Educației și Cercetării”, a explicat Mihai Prunariu, șeful CS Pandurii Târgu Jiu.

Astfel de acțiuni au avut loc în aproape toată țara. Ministrul Tineretului și Sportului, Marius Dunca, a declarat că 2.900 de angajați din cadrul unităților subordonate MTS, cluburi sportive, DJST-uri, Complexuri Sportive Naționale, vor beneficia de o majorare salarială cu 20% începând cu 1 iulie.

Galerie foto


Vizualizări: 1,371

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: