Zeci de piloți, la startul raliului de la Rânca. Și Dani Oțil este așteptat!

Circa 70 de piloți din țară și din Bulgaria s-au înscris la stratul etapei a III-a din cadrul Campionatului Național de Viteză în Coastă Dunlop, ce se va desfăşura weekend-ul acesta, la Rânca. La eveniment este așteptat să participe și Dani Oțil, vedeta Antena 1, care a mai concurat și la edițile precedente ale acestui raliu. În cele două zile de concurs, șoseaua va fi închisă traficului.

Campionatul Național de Viteză în Coastă Dunlop este structurat pe opt etape, iar cea de-a treia se va desfășura, în zilele de 10 și 11 iunie, la Rânca. La această competiție se pot înscrie, până joi, piloții legitimați la un club de profil, afiliați la Federația Română de Automobilism. Concurenții vor trebui să străbată un traseu de 5.02 km, cu o pantă maximă de 12%, spun organizatorii competiției. Plecarea va avea loc de la ieșirea din Novaci către Rânca până la jumătatea distanței dintre punctul de placare și stațiune. Clubul Sportiv Autocorex din Târgu Jiu este și anul acest organizatorul evenimentului. La Rânca sunt așteptați cei mai buni piloți de viteză în coastă din țară: Bogdan Cuzma, Paul Andronic, Lucian Răduț, dar și bulgarul Lyuben Kamenov. La raliul de la Rânca și-a anunțat prezența și vedeta tv Dani Oțil. Anul trecut, acesta a ajuns cu maşina în șanț.

Sâmbătă vor avea loc recunoaşterile şi antrenamentele cronometrate, iar duminică sunt programate manşele de concurs. Fiecare dintre piloții vor plăti o taxă cuprinsă între 100 și 150 de euro, în funcție de clasa la care vor concura. Cei care se vor clasa pe primele poziții vor primi diplome, cupe, dar și puncte în clasamentul național. La Gorj, acest campionat se desfășoară din anul 2000. Printre cei care au participat la competiție de-a lungul vremii se numără și deputatul Victor Ponta.

Drumul, parțial închis în weeekend

Reprezentanții Sucursalei Naționale de Drumuri Târgu Jiu spun că traficul în zonă va fi restricționat. Șoseaua se va închide sâmbătă la ora 8.00 până la 13.00, după care va fi redeschisă până la orele 14.00. După aceea se va închide până la orele 19.00. Duminică, drumul va fi închis de la orele 8.00 până la 12.30, după care va rămâne deschis până la 13.30. Apoi se va închide din nou până la orele 19.00. Participanții la trafic au fost informați despre restricţii prin panouri aplicate la intrarea pe șosea.   (Credit foto: TransaTravel)

Galerie foto


Vizualizări: 2,209

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: