Protest la Liceul de Arte: "Îngrădim posibilitatea elevilor să facă artă acasă la Brâncuși!"

A fost protest, luni, în curtea Liceului de Arte din Târgu Jiu. Mai mulți profesori, părinți și elevi au protestat față de propunerea să fie tăiată o clasă de a noua din toamna acestui an. Decizia finală încă nu a fost luată, dar dascălii se tem că vor rămâne fără ore, iar elevii fără specializarea pe care își doresc s-o urmeze.

Zeci de dascăli și elevi au protestat în curtea liceului după ce au aflat că se propune desființarea unei clase de a noua. Liceul are doar trei specializări. Orice clasă ar fi desființată din această toamnă, riscă să se piardă o specializare. Ultimele informații ajunse la profesori au fost că se dorește să fie tăiată clasa de arhitectură. Nici profesorii și nici elevii nu vor să audă de o astfel de decizie. „Noi, pe Liceul de arte, vocațional, avem doar trei clase, cu specializări diferite: muzică, arte vizuale, teatru și va trebui să renunțăm la una dintre ele în condițiile în care sunt singurele clase pe județ. Îngrădim posibilitatea elevilor de a face un învățământ vocațional în orașul lui Brâncuși, culmea”, a spus profesorul Alin Badea.

O clasă desființată ar însemna automat mai puțini elevi și mai puține ore pentru dascăli. Mulți dintre ei ar rămâne fără catedră. „Această veste a picat neplăcut pentru noi. Vor suferi deopotrivă și cadre didactice și elevii Nu înțelegem criteriile pentru care a fost luată această decizie având în vedere că promovabilitatea la Bac a fost întotdeauna peste 75%. Au fost ani în care am avut și peste 90. Nu am avut probleme în a ne face clasele pentru că la arhitectură, de exemplu, sunt foarte mulți copii pe un singur loc”, a reacționat și profesorul Carmen Lupulescu.

Și părinții au reacționat. S-au arătat dezamăgiți că se dorește să fie tăiată o clasă de artă chiar acasă la Brâncuși, unde arta ar trebui promovată mai mult. „Ce fac elevii care s-au pregătit? Eu, în calitate de părinte, dacă copilul meu ar fi fost pus în situația asta să se decidă și să nu poată să dea la teatru, cum a optat, ce aș fi făcut într-o astfel de situație? Mi se pare normal ca și părinții să ia atitudine într-o astfel de situație. În orașul lui Brâncuși, unde vorbim despre artă, unde ar trebui să promovăm arta, iată ce se întâmplă la un liceu de artă”, a reacționat Adela Vlădoiu, președintele Comitetului Părinților din cadrul liceului.

La rândul lor, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Gorj au anunțat că o decizie finală încă nu a fost luată, dar vor fi licee care vor rămâne fără clase din cauza numărului mic de elevi care se vor înscrie în clasa a noua din această toamnă. „Decizia nu este finală. O decizie finală se va lua în Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Gorj. Nu sunt decizii ușor de luat, dar, din păcate, pentru anul școlar următor, vor fi licee la care se vor reduce clasele de a noua. În județul Gorj, vor fi cu o mie de elevi mai puțini decât anul trecut”, a reacționat Dana Constantinescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.

Galerie foto



Vizualizări: 2,062

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: