Protest la Tribunalul Gorj. Judecătorii poartă banderole!

Protest la Tribunalul Gorj. Magistrații judecă procesele cu banderole albe la braț iar de săptămâna viitoare nu vor mai fixa termene de judecată. Judecătorii se declară extrem de nemulțumiți de noua lege a salarizării dar și de supraaglomerarea instanțelor de fond. Judecătorii se mai plâng și de faptul că trebuie să judece zeci de mii de litigii cauzate de o legislație incoerentă.

Magistrații gorjeni au intrat, marți, cu banderole albe la braț în sălile de judecată, în semn de protest față de neregulile și derapajele din justiție. Judecătorii se declară complet nemulțumiți de discriminările de materie salarială, lipsa resurselor umane dar și zecilor de mii de litigii cauzate de o legislație incoerentă. ”Am decis intrarea în această formă de protest, la început cu banderole albe, pe parcursul acestei săptămâni iar de săptămâna viitoare într-o formă mai radicală. Vrem să atragem atenția factorilor decedenți asupra neregulilor și derapajelor care au apărut de-a lungul vremii în sistemul judiciar. Am ajuns la această concluzie și datorită faptului că încrederea în justiție a scăzut în mod dramatic, într-un singur an cu 13% conform unui eurobarometru și lucrurile sunt foarte grave din acest punct de vedere”, a declarat Vladu Crevon Mădălina Elena, judecător la Tribunalul Gorj. Potrivit magistraților, începând de săptămâna viitoare nu vor mai judeca nimic. ”Săptămâna aceasta lucrurile se desfășoară în mod normal numai că este acea banderolă. Săptămâna viitoare se va intra în ședințiile de judecată pentru că termenele sunt stabilite însă acolo unde procesele nu reclamă urgență sau măsuri în cazul dosarelor penale, nu se va judeca nimic”, a mai spus Vladu Crevon Mădălina Elena, judecător.

”Nu am cerut majorări salariale”

Magistrații speră acum că factorii decidenţi îi vor chema la masa dialogului și vor ține cont de problemele cu care se confruntă în sălile de judecată. ”Sperăm că judecătorii, asociațiile profesionale ale magistraților să fie chemate la masa dialogului, să fie întrebați, să fie o procedură flexibilă prin care revendicările noastre care sunt de atâția ani și care stau în sertare să fie puse în ordine, să se încerce să se rezolve multe dintre ele. Unul dintre puncte este această modalitate de interpretare a acestei ordonanțe cu salarizarea. Noi nu am cerut majorări salariale, există însă o succesiune de legi în timp care unora dintre colegi le acordă niște drepturi iar altora nu”, a mai spus Vladu Crevon Mădălina Elena, judecător.  

REVENDICĂRI

Printre revendicări se numără proceduri transparente în numirea funcțiilor de conducere din Ministerul Public, eliminarea factorului politic, asigurarea unei finanțări corespunzătoare bunei funcționări a justiției, crearea unui corp de poliție judiciară sub autoritatea exclusivă a Ministerului Public.

Vizualizări: 1,934

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: