DNA revine la Primăria Padeș! Dosar redeschis!

O mai veche anchetă a procurorilor anticorupție este pe cale să îi readucă pe anchetatorii DNA la Padeș, acolo unde foștii șefi din administrația locală au căpătat calitatea de învinuit într-un dosar redeschis recent. În primăvară procurorii DNA Craiova au decis să redeschidă ancheta și, conform legislației actuale, s-au adresat instanțelor de judecată pentru a obține acceptul magistraților.

O cerere în acest sens a fost depusă inițial la Tribunalul Mehedinți, însă această instanță și-a declinat competența în favoarea Tribunalului Gorj, instanța de la Târgu Jiu confirmând acum redeschiderea anchetei.

Cap de afiș pe lista celor care au calitatea de învinuit este fostul primar Viorel Nicolescu, dar și fostul viceprimar Ion Băloi, precum și fostul primar Stoicănel Haralambie. Ultimul era angajat la Registrul Agricol după ce nu a mai fost în fruntea comunei, în funcția respectivă comițând mai multe falsuri în acte, eliberând adeverințe pentru suprafețe pe care solicitanții nu le dețineau. Actele au fost folosite apoi la APIA pentru obținerea unor subvenții, el și alte persoane primind deja condamnări din această cauză. Pe lista învinuiților se mai regăsesc Constantin Victor Alexandru Angelescu, Codruța Ilona Guran, Cosmin Băloi, Adrian Ordeanu și Ilie Claudiu Nicolescu. Fostul primar de la Padeș spune că știe despre decizia instanței de la Târgu Jiu, dar nu își face griji, mai ales că inițial anchetatorii renunțaseră la cercetări pentru că nu găsiseră vreo ilegalitate care să îl implice pe el sau pe celelalte persoane menționate mai sus.

Fostul primar ar fi făcut plângerea

Și totuși, în dosar ar putea să apară surprize. „Nu am motive să îmi fac probleme pentru că cei de la DNA au făcut o dată ancheta, nu au găsit nicio faptă pentru care eu sau ceilalți să fim incriminați. Dosarul s-a redeschis acum, din ce cred eu, pentru că mai e o plângere la DNA central care îl vizează pe cel care a fost după mine la Primărie. De fapt, el e cel care a și făcut plângere la DNA pentru că aș fi făcut ilegalități în retrocedarea a vreo 95 de hectare de pădure și pășune, dar el nici măcar nu a știut ce semnează. Toate actele poartă semnătura lui Troacă, iar el este și cel care a cerut ancheta. Nu știu de ce m-a implicat pe mine și pentru ce a făcut plângerea. E treaba lui. Știu că dosarul cu care ar urma să fie conexat cel în care sunt eu vizează o luare de mită sau ceva de genul acesta în care evident nu sunt eu cel care a luat mita, dacă se confirmă. Tot cu cel care a urmat după mine are legătură treaba aceasta”, spune Nicolescu, el evitând la maxim să pronunțe numele lui Troacă, cel care l-a învins în alegerile din 2012 și l-a îndepărtat din fruntea Primăriei Padeș.

Vizualizări: 1,792

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: