Protest la ușa primarului Marcel Romanescu. Taxe ca la oraș, condiții ca la sat!

Aproximativ 30 de proprietari de case ce locuiesc în cartierul Narciselor din Târgu Jiu au fost, vineri, la ușa primarului Marcel Romanescu. Oamenii sunt nemulțumiți că deși locuiesc la oraș și plătesc taxe și impozite, în realitate, condițiile sunt ca la sat. De aproape zece ani stau fără apă, gaze, canalizare sau asfalt.

În cartierul Narciselor din Târgu Jiu, care s-a construit la câteva sute de metri de blocurile ANL, locuiesc 31 de familii. Altele construiesc case în care urmează să se mute. Au cumpărat terenuri de la câțiva proprietari care le-au promis că îi vor ajuta să se racordeze la utilități. Acest lucru nu s-a întâmplat nici la aproape zece ani de la semnarea contractului de vânzare-cumpărare.

Disperați, oamenii au fost cu jalba-n proțap la primarul Marcel Romanescu: „Intrăm în greva foamei dacă nu ne ajută. Nu este normal să stăm la oraș, să plătim taxe și impozite ca la oraș și noi să nu avem apă sau canalizare. Eu m-am mutat acolo din 2008 și condițiile sunt aceleași”, a declarat unul dintre protestatari.

„Nu avem asfalt, nu avem nici apă. Nimic. Nu este normal să nu ai utilități în România lui 2017. Vrem să ne ajute primăria. Noi nu avem contor de curent individual. Vine factura și împărțim apoi la 50 de gospodării și facem chetă”, a mai declarat un alt proprietar.

Primarul Marcel Romanescu le-a dat însă o veste proastă. Tot terenul este proprietate privată. Chiar și drumul de acces. „Noi nu putem să facem nimic în acest caz. Dânșii au cumpărat terenuri de la alți proprietari. Au fost mai multe parcele vândute. Noi nu putem să-i sprijinim. Vom încerca, totuși, să găsim o soluție legală pentru a-i ajuta”, a declarat primarul Marcel Romanescu.

Vizualizări: 1,096

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: