Protestează şi acuză fraude electorale

Un cetăţean din Dăneşti, candidat la un post de consilier local, cere repetarea alegerilor din localitate, invocând o fraudă electorală. Bărbatul susţine că în secţii au fost o mulţime de rude ale candidaţilor, în special de la PDL.  Candidatul UNPR susţine că s-au făcut presiuni asupra preşedintelui Secţiei de votare din Brătuia, să vină la biroul electoral cu procesele verbale nesemnate.

Mai mult decat atât, bărbatul care s-a postat ieri în faţa Prefecturii susţine că pentru a putea câştiga încă un post de consilier, PDL a furat 53 de voturi, însă, protestatarul nu a oferit nume. ”S-au făcut presiuni de către membrii PDL la secţia din Brătuia asupra preşedintei de comisie să vină cu procesele verbale nesemnate la biroul electoral. S-au băgat la PDL 53 de voturi în plus, pentru a putea câştiga încă un post de consilier. Aceste lucruri le-au făcut cei de la Biroul Electoral de Circumscripţie 33 Dăneşti”, a declarat Ion Stanciu, candidatul UNPR pentru un post de consilier local la Dăneşti. Bărbatul mai spune că frauda o poate dovedi prin faptul că s-a făcut o corecție pentru PDL, la Circumscripția 33 Dăneşti. ”PDL i-a fost aplicată o corecţie de 53 de voturi valabil exprimate în timp ce celorlalţi candidaţi li s-a făcut corecţie în minus. Atât timp cât au fost introduse 53 de voturi la PDL cu diminuarea a 53 de voturi de la ceilalţi candidaţi pentru a se închide cheia, dovedeşte frauda”, spune Stanciu.

Rude ale candidaţilor, în secţii

Stanciu mai spune că o dovadă a faptului că au fost comise fraude este şi aceea că în mai multe secţii din Dăneşti au fost rude ale candidaţilor. El a declarat că la Biroul electoral de Circumscripție nr. 33 a fost membru în birou Otgon Aura, al cărui tată a fost candidat PDL. De asemenea, la secţia nr. 3 Văcarea, preşedintele secţiei a fost Izabela Coroboianu în condiţiile în care socrul său, Coroboianu Aurel a fost candidat din partea PRM. ”La secţia nr. 4 Brătuia, locţiitorul preşedintelui de secţie, Ionuţ Paliţă s-a aflat în incompatibilitate pentru că pe liste ca şi candidat din partea PDL s-a aflat sora sa, Besoi Lavinia Elena. Nu s-au făcut contestaţii în 24 de ore, pentru că nu au fost recunoscute aceste persoane, însă președintele BEJ, Mihai Pistol a spus că  existenţa cazurilor de incompatibilitate atrage invocarea nulităţii absolute a alegerilor în orice moment al depistării şi confirmării acestora”, a mai declarat Stanciu. Omul este hotărât să meargă mai departe şi să facă tot posibilul pentru ca numărătoarea să fie reluată, sau chiar scrutinul.

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: