Protestul de inteligenţă

Şi trecu şi marele miting, spre dezamăgirea mogulilor şi a angajaţilor acestora, care vor trebui să tragă săptămâni bune materiale de pe imaginile de azi. Mitingul fu primit de bucureşteni ca pâinea caldă: străzi pustii, linişte prin oraş (cu excepţia cartierului cu Guvernul, dar oricum nu avea nimeni treabă pe-acolo) şi poliţişti în toate intersecţiile. Un sfert de oră cu maşina de acasă până la serviciu, în loc de cel puţin jumătate de oră, ca până acum. Odată ajunşi la redacţie, am şi convenit: mai taie-le, Băse, din salarii, că tare mult ne mai place când blochează provincia Bucureştiul!

Televiziunile de ştiri şi-au făcut datoria cu prisosinţă: Realitatea a început ziua în forţă, anunţând 50.000 de oameni la miting. După vreo 10 minute de renumărări, au schimbat cifra din articol şi-au pus 30.000 (număr pe care-l regăsim şi pe Hotnews). Dincolo, la Antena 3, consecvenţă maximă: au fost 40.000, zic sclavii lui Voiculescu, şi aşa o ţin până seara târziu. Dacă contează părerea unui om care a participat la mai multe meciuri şi la câteva concerte cu tribune pline, am fost şi eu prin Piaţa Victoriei şi, dacă erau 10.000 de oameni acolo, pot să vină Voiculescu şi Vântu să-mi taie... să-mi taie aia cu care scriu eu articole.

În fine, poate vă întrebaţi cine. Cine s-a trezit ieri cu noaptea în cap să plece la capitală? E important, nu? Orice material jurnalistic trebuie să răspundă la întrebarea asta. Şi, acest text numai jurnalistic nu se vrea, o să vă şi spun concluziile noastre, trase după câteva telefoane date părinţilor bugetari, rămaşi la locul lor la serviciu, în oraşele de baştină: frecangiii. Ăia au plecat. Ăia care, vorba unui coleg, dormeau pe ţeavă la întreprindere. Ăia care câştigau 10 milioane fără să facă nimic, ca să plimbe nişte hârtii prin firmă. Mă mir că n-au încins şi-o horă la sfârşit, cum au obiceiul. Hai sictir, bugetari! şi nouă ne-au scăzut patronii salariile la privat, şi noi chiar muncim! Ziceţi mersi că nu v-au dat afară.

www.mantzy.wordpress.com

Vizualizări: 113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: