Protocol între două federaţii sindicale din CE Oltenia

Pe principiul „cu cât suntem mai mulţi care vorbim pe aceeaşi limbă, cu atât suntem mai greu de învins", Federaţia Naţională Mine Energie (FNME) a încheiat un protocol cu Sindicatului Naţional Petrom Energie, prin care cele două organizaţii sindicale vor avea o abordare comună în acţiunile sindicale. Liderii sindicali spun că în acest fel salariaţii vor avea de câştigat

Cele două părţi semnatare s-au angajat ca prin acest protocol să aibă informări şi consultări permanente, să poarte negocieri comune când este vorba de drepturile salariaţilor, să se sprijine reciproc, dar şi să aibă acţiuni sindicale comune. Din partea FNME, protocolul a fost semnat de președintele Dumitru Pârvulescu, dar și de Marin Golea, iar din partea Sindicatului Naţional Petrom-Energie de către președintele formațiunii, Gelă Ionescu. Protocolul a fost încheiat luni, 8 februarie. "Este un protocol de colaborare spre binele salariaților pe care îi reprezentăm ambele federații. Este vorba de informare, consultare reciprocă, acțiuni comune, negociere comună, sprijin reciproc. Sunt convins că, dacă vor fi cât mai mulți care vor vorbi aceeași limbă, va ajuta salariații acest protocol. Vedeți, s-a mers pe principiul divide et impera și vrem să-l cam stricăm pe chestia asta, că s-a văzut că le-a fost rău la salariați. Unii înțeleg, unii nu înțeleg", a declarat președintele FNME, Dumitru Pârvulescu.
Sindicatul Național Petrom-Energie are membri numai pe zona Doljului, la Craiova II și Ișalnița. La această dată mai reprezintă circa 600-700 de membri din rândul angajaților CE Oltenia.

Vizualizări: 760

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: