Proxenet de Gorj – 1,5 milioane de lire de la bordelul din Londra!

Greu de crezut, dar cea mai veche meserie din lume i-a adus unui gorjean şi reţelei de prostituţie pe care şi-o pusese la punct atât de mulţi bani încât chiar putea spune că îi întorcea cu lopata. Marius Constantin Doicaru a fost capul unei reţele pentru a cărei destructurare anchetatorii au avut nevoie de aproape doi ani, timp în care fetele obligate să îşi vândă trupul au produs sume uriaşe pentru interlopul amintit, printre cele care au prestat în bordelul de la Londra numărându-se inclusiv o absolventă a unei Şcoli de Agenţi de Poliţie!!!

Lunga perioadă de timp de care anchetatorii gorjeni au avut nevoie pentru a documenta întreaga activitate a grupării conduse de Mariuc Constantin Doicaru pare să fi meritat fiecare clipă, deşi până la pronunţarea unui verdict final de către instanţele de judecată mai sunt ani de zile de acum încolo. Rechizitoriul pe care procurorii DIICOT Târgu Jiu l-au înaintat către Tribunalul Gorj este unul care descrie pe zeci de pagini modul în care un absolvent de şcoală profesională, fără mari şanse de a se realiza pe meleagurile natale, a luat calea străinătăţii, s-a infiltrat lângă „profesori”, a învăţat „meserie” şi a ajuns în ultimii ani să aibă propria reţea de proxenetism. Una atât de bine dezvoltată că doar cursele cu avionul între Londra şi România au fost evaluate de anchetatori la zeci de mii de lire sterline. În plus, la Bumbeşti Jiu sau Peşteana au fost deschise cluburi, achiziţionate case sau apartamente, iar maşinile de zeci de mii de euro erau dovada potenţei financiare de care dădeau dovadă interlopii.

Rudele, implicate în transportul banilor

Banii nu erau o problemă pentru membrii reţelei pentru că erau produşi cu grămada de fetele aduse din România, din zona Olteniei în special şi mai ales de la Gorj, proxeneţii fiind mult mai preocupaţi cum să transfere în ţară sumele strânse de la englezi cu atâta „sudoare”. Conform rechizitoriului întocmit de anchetatori, cei 11 membri ai reţelei formate de Doicaru evitau transferurile bancare, preferând să plătească săptămânal călăuze care să vină la Târgu Jiu pentru a aduce „cărămizile” de lire sterline. Persoane de încredere din anturajul şefului reţelei, respectiv soţia, soacra, cumnaţi şi prieteni apropiaţi, erau implicaţi în această activitate ilegală, cele peste 1,5 milioane de lire sterline câştigate de la bordelul din Londra depăşind profitul multora din puţinele fabrici şi făbricuţe care mai supravieţuiesc prin Gorj. La englezi profitul gorjenilor venea de la fete obligate să îşi vândă trupul sau care se prostituau din convingere, unele dintre ele fiind minore.

„În perioada de activitate s-a câştigat de pe urma acestora peste 1,4 milioane lire sterline şi au fost realizate sute de zboruri între România şi Anglia, care numai acestea au costat pe membrii grupării infracţionale peste 25.000 lire sterline. Numai şi din documentele care s-a reuşit a fi obţinute de la serviciile de transfer se constată că inc. Doicaru Constantin-Marius a intrat în posesia sumei de cca. 205.000 lire sterline. Inc. Dănăiaţă Dumitru a trimis suma de cca. 120.000 lire sterline, Bălţătoiu Bogdan Ionuţ cca. 78.000 lire sterline, Diaconescu Dumitru Daniel cca. 34.000 lire sterline. Inculpata Doicaru Irina-Mădălina a primit suma de aproximativ 12.000 lire sterline, iar părinţii acesteia - cca. 20.000 lire sterline. Inculpatul Gornoavă Grigore Alin a expediat în ţară, în interesul său suma de aproximativ 15.000 lire sterline şi mai multe autovehicule care au fost puse sub sechestru, dar cea mai mare parte a banilor erau expediaţi la purtători de încredere”, se arată în rechizitoriul înaintat instanţei.

Conexiuni cu mafia albaneză

Marius Constantin Doicaru s-a şcolit în această „meserie” prin Italia şi Grecia, unde a avut, evident, probleme penale, dar nu este singurul membru al reţelei care s-a dus în străinătate pentru a vedea cum poate fi pusă la punct o astfel de activitate ilegală. Unul dintre apropiaţii lui Doicaru a fost Silviu Alexandru Mihu, cel pe care procurorii DIICOT îl cunoscuseră cu câţiva ani în urmă într-o acţiune care îl viza pe albanezul Erjon LLeshi şi pe care Pandurul a relatat-o la vremea respectivă. Albanezul a fost arestat de anchetatorii gorjeni împreună cu soţia sa, Aurelia Mudăvoiu, cea care declara în timpul procesului de la Târgu Jiu că s-a prostituat pentru că avea clienţi care o plăteau şi cu 15.000 de euro pe noapte, în Italia, judecătorului de caz nevenindu-i să creadă o asemenea informaţie. Mihu era la vremea respectivă taximetristul pe care albanezul îl luase în cursă pentru a scoate din ţară o tânără, iar pentru că era prea tânăr, anchetatorii l-au crezut pe acesta că aşa stau lucrurile.

„Mihu Silviu-Alexandru era conducătorul auto al autoturismului celor doi inculpaţi, însă s-a declarat nevinovat, cu toate că şi în alte împrejurări îi însoţise pe aceştia să recruteze tinere din zone apropiate cunoscute acestuia. Prin rechizitoriul nr. 3D/P/2010 din 23.07.2010, s-a dispus faţă de Mihu Silviu-Alexandru, neîncepere a urmăririi penale, fiind considerate întâmplătoare şi pasagere demersurile sale, cât şi lipsa de cunoaştere a stării reale, dar mai ales, avându-se în vedere starea vârstei apropiate minoratului. Acum, însă, se descoperă că implicaţiile de natură penală ale inculpatului subzistau de ordin prioritar şi în mod deliberat, cum este şi fapta din prezenta cauză exercitată faţă de partea vătămată, Şofei Adriana-Marcela, traficată în Italia (2008-2009), dar şi în Anglia (martie-mai 2012)”, scriu procurorii. Aşadar, fata pe care „taximetristul” Mihu o ducea cu albanezul Lleshi în Italia i-a mai purtat acestuia încă odată ghinion, atunci când a încercat să o traficheze şi în Anglia!

Interceptări „nasoale”

Reţeaua de proxenetism a lui Doicaru a fost decapitată de procurorii DIICOT Târgu Jiu cu sprijinul poliţiştilor englezi, două razii efectuate concomitent la Gorj şi la Londra ducând la arestarea suspecţilor şi la spargerea grupării infracţionale. După prima razie nu toţi interlopii au ajuns după gratii, anchetatorii „scăpând” câţiva tocmai pentru a-i vedea cum se reorganizează. Membrii grupării au fost filaţi de ofiţeri sub acoperire luni de zile, iar telefoanele acestora au fost monitorizate la greu, inclusiv după descinderi, unele discuţii surprinse în momentul în care mascaţii erau în casele interlopilor de la Londra arătând panica ce îi cuprinsese.

         „Doicaru Ctin Marius – Vai de capul meu !

         Ardeleanu Adelina – Nu ştiu, altfel văd că pe aicea nu e nimeni…

         Doicaru Ctin Marius – Păi şi cum ţine-te de drum, nu e nimeni acolo ?

         Ardeleanu Adelina – A p…a ! Intrară şi acilea!

         Doicaru Ctin Marius – Hă ?

         Ardeleanu AdelinaIntrară.

         Doicaru Ctin Marius – Ce ?

         Ardeleanu AdelinaIntrară şi acilea, nu pot să intru!

         Doicaru Ctin MariusŞi-aici, şi-acilea?

         Ardeleanu Adelina - …………, stai că acu trec la tine pr stradă să văd dacă intrară şi la tine şi după aia mă duc pe-alalta……….aha p..a, că intrară şi acilea !

         Doicaru Ctin Marius – Intrară şi acilea, hă ?

         Ardeleanu Adelina -…………………………Mă duc pe strada ailaltă acum să văd………….stai să văd dacă intrară şi aici, mamă …ce fac?

         Doicaru Ctin Marius – E ?

         Ardeleanu Adelina – Ce fac ?

         Doicaru Ctin Marius – Intrară şi acolo?

Ardeleanu Adelina - …………………Da intrară şi aici!

         Doicaru Ctin Marius – Da ! Şi acolo ?

         ………………………………………………………

         Doicaru Ctin Marius – Păi şi Raluca nu fu cu voi acolo sa mă?

         Ardeleanu Adelina – Ba da, dar ne-au luat separat câte una …separat pe la noi ne luă ! Şi pe mine mă băgă prima…

         ………………………………………………………

         Doicaru Ctin Marius – Vedeţi şi mă ţi la curent acolo cu toate ălea !

         Ardeleanu Adelina – Stai să-mi cumpăr repede un telefon şi-un ăsta !

         ………………………………………….

Doicaru Ctin Marius – Să nu zică nimeni nimica!

………………………………………….

Doicaru Ctin Marius – Să mai primesc informaţii ce şi cum ! Te duci acolo şi rămâi acolo, dar nu te duci înăuntru ! Rămâi afară acolo şa undeva deoparte, îţi iei o apă şi stai mai deoparte ! Şi mă…

Ardeleanu Adelina – Trimite-mi un mesaj cu … eu ştiu, un număr la una din fete.

Doicaru Ctin Marius – Nu merge nici un telefon.

Poliţista prostituată

Poate părea greu de crezut, dar pe parcursul anchetei, investigatorii gorjeni au descoperit zeci de fete din judeţ care luaseră drumul Angliei pentru a „produce” un ban. Unele au fost naive şi au picat în plasa traficanţilor, fiind obligate să se vândă, în timp ce altele o făceau din plăcere. În ultima categorie a fost descoperită şi o tânără care tocmai terminase o şcoală de Poliţie în România şi care a ales să plece în străinătate pentru că nu se înţelegea cu părinţii săi.

Persoana vătămată Văduva Ana a acceptat, în urma unei discuţii purtată la începutul lunii ianuarie 2012, cu inc. Doicaru Constantin-Marius, să practice prostituţia în Anglia, ajutată de acesta.  Persoana vătămată era într-o situaţie tensionată cu membrii familiei, fiind proaspăt absolventă a Şcolii de Agenţi de Poliţie. A plecat la Londra de pe aeroportul internaţional Timişoara, unde a fost transportată cu autoturismul marca BMW X6, de către inc. Doicaru Constantin-Marius şi Muru Florian (în împrejurări comune cu martora Cucu Victoria). Rezervarea şi plata călătoriei cu avionul până la aeroportul  Luton  a fost în grija inc. Dănăiaţă Dumitru, care le-a aşteptat la coborârea din avion. Acesta le-a transportat auto până la adresa din cartierul East Ham de pe strada Leigh Road  nr. 14, unde era şi inc. Ardeleanu Adelina. Văduva Ana , zisă „ Banana” a practicat prostituţia în mod constant până la data de 05.03.2013, aducând un câştig inculpaţilor de aproximativ 90.000 lire sterline. După ce inc. Doicaru Constantin-Marius a venit şi el la Londra, la înţelegere cu inc. Dănăiaţă Dumitru, Gornoavă Grigore Alin şi Chiriţoiu Diana, au schimbat locaţiile între mai multe victime, folosind şi adresele Ashford Road  nr. 55 şi Northfield Road nr. 31”, menţionează anchetatorii.

Vizualizări: 39,447

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: