Prunariu: Fotbalul judeţean nu are nici o şansă să înceapă

Fotbalul amator la nivelul judeţului Gorj şi campionatele judeţene de juniori nu se vor mai desfăşura în acest an. AJF Gorj nu a făcut încă un anunţ oficial, dar preşedintele asociaţiei, Mihai Prunariu, a explicat că şansele de reluare a competiţiilor judeţene sunt aproape nule.

Fotbalul amator şi cel de juniori nu se vor relua în judeţul Gorj în acest an, urmând să se ia probabil o decizie anul viitor în ceea ce priveşte campioanele.

Campionatele de Liga 4 şi 5 s-au întrerupt în primăvară şi nu s-au mai reluat după apariţia pandemiei de coronavirus, iar noul sezon este imposibil de început în condiţiile epidemiologice actuale.

Președintele AJF Gorj, Mihai Prunariu, consideră că șansele ca sezonul 2020 – 2021 să mai înceapă în acest an sunt aproape nule, deoarece echipele din judeţ nu au puterea financiară pentru a efectua teste pentru Covid-19 şi nimeni nu îşi permite să nu pună în aplicare protocolul medical impus de FRF. „Nu se poate face nici un compromis la normele sanitare impuse pentru fotbal şi nu putem risca să ne abatem de la reguli pentru că sunt probleme penale. Judeţe mult mai puternice ca Gorjul, cu cluburi mult mai mari şi mai bogate nu au început acest sezon. Hunedoara a demarat un proiect dar nu ştiu dacă îl va finaliza pentru că este extrem de costisitor. Când vor începe să depisteze acolo sportivi cu acest virus nu se ştie ce se va întâmpla acolo. Pentru că se vede ce probleme sunt la Liga 1 unde sunt echipe cu loturi numeroase, de cel puţin 25 de sportivi dar ce se fac cei de la judeţ dacă găsesc 4-5 infectaţi acolo? Şi ce probleme ar urma după aceea dacă echipele intră în izolare. Nici nu vreau să mă gândesc ce ar putea fi, numai Domnul ştie. În condiţiile acestea fotbalul judeţean nu are nici o şansă să înceapă”, a declarat Mihai Prunariu la emisiunea Sportul Gorjean, de la Accent Tv.

Din ce în ce mai multe AJF-uri din țară anunţă imposibilitatea de reluare a fotbalului județean, o excepţie fiind AJF Hunedoara care a reluat fotbalul în sistemul de de turnee, cu doar zece echipe.

Vizualizări: 394

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: