Prunariu: M-am săturat să mă lupt pentru sportul gorjean cu oameni care nu iubesc sportul

Directorul CS Pandurii Târgu Jiu, Mihai Prunariu, ameninţă cu proteste ale angajaţilor şi ale sportivilor clubului dacă Primăria Târgu Jiu nu va respecta protocoalele încheiate cu clubul în anul 2001. Atunci Primăria a preluat din administrarea CS Pandurii Stadionul şi Sala Sporturilor şi s-a angajat, printr-o serie de protocoale, să asigure sprijin sportivilor CS Pandurii pentru a continua activitatea în aceste baze sportive.  

Mihai Prunariu a declarat la Radio Infinit că este nemulţumit mai ales de anumiţi funcționari din cadrul primăriei.

Reporter: Care sunt problemele cu care vă confruntați la CS Pandurii?

Mihai Prunariu: Există o hotărâre a Consiliului Local și o Hotărâre de Guvern, prin care o parte din patrimoniul Ministerului Tineretului și Sportului, aflat sub administrarea CS Pandurii Târgu Jiu, a fost transferat către Primăria Municipiului Târgu Jiu.  Am avut foarte multe probleme pentru că mulți dintre funcționarii primăriei nu mai recunosc nici protocolul semnat atunci, nici Hotărârea de Consiliu Local, și nici Hotărârea de Guvern. Și în fiecare an apar aceleași probleme și am obosit să mă mai lupt cu ei și să le explic că trebuie să își respecte angajamentele pe care și le-au asumat.

Rep.: Și ce prevăd aceste protocoale pe care nu le mai recunosc acum?

M.P.: Prevederi în sensul că trebuie să ne ajute să dezvoltăm activitatea sportivă, pentru că au luat o parte din patrimoniul clubului de la Ministerul Tineretului și Sportului, iar când au luat aceste bunuri au semnat niște angajamente. Și aceste angajamente nu mai sunt acum recunoscute de niște funcționari din Primăria Târgu Jiu, pentru că nu mai vor ei. Nu știu ce au cu noi, nu ne mai vor, nu ne înghit, vor să ne ia tot patrimoniul, vor să scape de sportivi. Nu înțeleg, trăiesc în acest oraș și m-am săturat să mă lupt pentru sportul gorjean cu oameni care nu iubesc sportul. Ne consideră de multe ori pe noi, cei de la Pandurii Târgu Jiu, un club care nu ține de comunitatea locală. Și eu le-am spus așa, chiar dacă suntem plătiți de la bugetul de stat prin intermediul MTS,  sportivii pe care noi îi pregătim aduc onoare și glorie orașului acestuia, pentru că ne cheamă Pandurii Târgu Jiu nu Pandurii MTS, și par că ne urăsc.

Rep.:  Până la urmă sunteți supărați pe funcționarii primăriei?

M.P.: Da, pe mulți funcționari ai primăriei care în 2001 au participat la semnarea unui protocol și a unei Hotărâri de Consiliu Local, prin care au preluat o parte din patrimoniu. Acum sunt aceiași funcționari acolo și același director la CS Pandurii, dar ei nu mai recunosc acum ce au semnat în 2001. Obligațiile pe care Primăria le avea față de clubul Pandurii Târgu Jiu nu mai sunt recunoscute în momentul de față de aceiași funcționari, pentru că s-a schimbat primarul. Dacă nu mai e domnul Florin Cârciumaru care, într-un fel sau altul îi „trăgea de urechi” ca să respecte angajamentele luate şi a venit domnul Marcel Romanescu. Îl mint pe domnul Romanescu şi îi spun că nu mai trebuie respectat acum angajamentul. Dacă nu au nevoie de noi să ne spună că ne schimbăm denumirea şi ne vom numi Pandurii Bucureşti.

Rep.: Dar primarul Marcel Romanescu nu poate lua atitudine pentru a se respecta aceste protocoale?

M.P.:  Primarul Romanescu a fost deschis, am avut discuţii nenumărate şi m-a chemat în şedinţa operativă de la Primăria Târgu Jiu ca să punem cărţile pe faţă. Le-am discutat şi aştept şi săptămâna aceasta să văd că angajamentele să fie respectate.

Rep.: În aceste protocoale erau prevăzute şi nişte sume de bani?

M.P.: Da, erau multe prevederi dar mai aştept şi săptămâna aceasta şi dacă nu se rezolvă nimic, săptămâna viitoare voi face o conferinţă de presă. Dacă angajamentele nu sunt respectate urmează ca angajaţii clubului Pandurii Târgu Jiu să picheteze Primăria în semn de protest după care vă spun că va urma ca sportivii clubului să intre în grevă şi să nu se mai pregătească pentru că nu se mai poate aşa. Am ajuns în Târgu Jiu să nu ne mai putem pregăti, să nu mai putem să facem nici un sport de performanţă pentru că nu vor nişte funcţionari este ceva absurd. Atunci instituţiile statului trebuie să îi trezească şi să ia măsuri. Sunt foarte supărat pentru că nu înţeleg ce au, au ceva cu mine, au ceva cu sportivii sau consideră că este un hobby să faci sport de performanţă.

Vizualizări: 1,589

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: